De 15 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteket just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:e plats!
  Factfulness : tio knep som hjälper dig att förstå världen

  av Hans Rosling med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling                                       

  Här visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 2. 2:a plats!
  En andra chans

  av Jojo Moyes 

  Den tredje boken om Louisa Clark. Louisa kommer till New York, redo att börja ett nytt liv och säker på att hon kan omfamna det nya äventyret och hålla förhållandet med Sam levande trots de tusentals mil som skiljer dem åt. Innan hon förstått vad som hänt, beblandar sig Lou med New Yorks societet, där hon träffar Joshua Ryan, en man som bär med sig en viskning från hennes förflutna.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 3. 3:a plats!
  Syndabocken

  av Sofie Sarenbrant                                                             

  En inbrottsvåg drar genom Bromma och tjuvarnas metoder blir allt värre. När ett mord på en tonårspojke skakar idyllen kopplas Emma Sköld in på fallet. Allt pekar på ett villainbrott som har gått snett.
  Syndabocken är den fristående sjätte delen i den omtyckta serien om kriminalinspektör Emma Sköld. Det är en fängslande samtidsdeckare om lögner, hämnd och dysfunktionella familjer.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 4. Detta är historien om hur Gustavs grabb, Professor Wille Vingmutter, blev Professor Leif G.W. Persson. Om hur en dröm om ett liv som Mästerdetektiv blev till en karriär i att studera och lösa brott.

  omslagsbild
 5. Ny på listan!
  Nej och åter nej

  av Nina Lykke 

  Ingrid och Jan har varit gifta i ett kvarts århundrade. Sönerna är stora nog att räknas som vuxna men uppför sig som hotellgäster. För Ingrid har både familjelivet och läraryrket mist sin glans. Jan, däremot, har blivit befordrad till departementschef och drömmer om sin femton år yngre kollega Hanne. Hanne som i sin tur är i färd med att bli förbisprungen på familjefronten när väninnorna gifter sig och skaffar barn.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 6. Ny på listan!
  Nuckan

  av Malin Lindroth 

  Malin Lindroth är 52 år, barnlös och har levt ensam i nästan trettio år. När hon presenterar sig som ofrivilligt ensam blir reaktionerna starka och hon frågar sig vilka historier om livet utanför tvåsamhetsnormen som är möjliga att berätta. Hon bestämde sig för att skriva om sin livserfarenhet och om begreppet nucka. Hon vill tvätta skammen ur det och ifrågasätta de normer som samhället fortfarande är så knutna till.

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 7. Ny på listan!
  Darling Mona

  av Lena Ackebo

  Fortsättning på Kära Barbro. Monas och Barbros mamma har just dött. Mona måste lämna sitt nya hem på Mallorca för att åka till begravningen i Stockholm. Med hjälp av sin dagbok försöker Mona se tillbaka på sin barndom. Väl i Stockholm vill Mona också göra upp med en annan del av sitt liv. Hon stämmer möte med exmaken Torbjörn för att erbjuda honom sin vänskap. 

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (CD)

  omslagsbild
 8. Ny på listan!
  En helt vanlig familj

  av Mattias Edvardsson

  De är en helt vanlig familj, prästen Adam, juristen Ulrika och deras tonåriga dotter Stella. När Stella anklagas för mord raseras deras trygga tillvaro. I polisförhör ljuger Adam i ett svagt ögonblick för att ge dottern alibi och snart har han snärjt in sig i ett nät av lögner. Samtidigt går Ulrika emot allt hon tror på för att hjälpa Stella. Hur väl känner de egentligen sin dotter?

  Läs som Boke-Bok

  omslagsbild
 9. Under havskappseglingen "Gotland Runt" blåser det upp till storm och masten knäcks på en av båtarna. Besättningen tvingas söka skydd i en vik med lugnare vatten. I strandkanten ligger en död man med krossad skalle, munkavle och bakbundna händer. Kommissarie Knutas kastas in i en mördarjakt som leder honom in i ett mörker han aldrig kunnat föreställa sig.

  omslagsbild
 10. Sveas son : en berättelse om folkhemmet

  av Lena Andersson                                     

  Jag ville skriva en bok om en människa av det slag som gjorde folkhemmet möjligt, som förkroppsligade det, trodde på det, tog ansvar för det. I möbelsnickaren Ragnar Johansson, född år noll, det vill säga 1932, tyckte jag att jag fann honom. Ragnar är en händernas man, men också tankens.

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 11. Maria Borelius, vetenskapsjournalist och författare, var 52 år när hon började känna sig gammal, trött och sliten. Genom en slump upptäckte hon en helt ny livsstil - den antiinflammatoriska. Ny forskning visar att inflammation får kroppen att åldras i förtid och ökar risken för flera av våra stora folksjukdomar. Boken innehåller enkla kurer, recept och tips.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 12. I fel sällskap

  av Viveca Sten

  Nionde Sandhamnsdeckaren med kriminalinspektör Thomas Andreasson. Nora Linde står inför sitt mest komplicerade fall. Ledaren för en narkotikaliga anklagas för ekobrott samtidigt som Noras nyckelvittne, den unga kvinnan Mina, är på flykt undan sin man. Thomas Andreasson dras in i fallet och tvingas se hur Nora tar allt större risker för att rädda Mina från undergång.

  Läs som Bok | e-Bok | Ljudbok (CD)

  omslagsbild
 13. Rich boy

  av Caroline  Ringskog Ferrada-Noli

  En mamma och en dotter. Två kvinnoliv sammanvävda av tid, kärlek, ensamhet och en delad utsatthet. Vad innebär det att leva, arbeta och älska som kvinna, i ett samhälle som inte kan få nog av sina rich boys? Det handlar om klass och moderskap, trauman som går i arv, och ensamma mammor som inte förmår ge sina barn det de behöver.

  Läs som Bok | e-Bok

  omslagsbild
 14. Omgiven av idioter

  av Thomas Erikson 

  Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

  omslagsbild
 15. Den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet. Hon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas. Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade.

  omslagsbild