De 15 mest reserverade böckerna just nu

Vilka böcker är de mest populära på biblioteket just nu? Vår topplista ger svar!

Tärningar i trä
 1. 1:a plats! 
  Mannen som sökte sin skugga

  av David Lagercrantz 

  Lisbeth Salander avtjänar ett kortare straff på kvinnofängelset Flodberga och gör allt för att hålla sig undan de interna konflikterna mellan fångarna. Det dröjer inte länge förrän Benito, den informelle ledaren, utmanar henne, särskilt sedan Lisbeth försvarat en ung kvinna från Bangladesh som trakasseras i cellen intill.

  omslagsbild
 2. 2:a plats!
  Det
  förlorade barnet

  av Elena Ferrante

  I den fjärde och avslutande delen i Neapelkvartetten flyttar den numera etablerade romanförfattaren Elena Greco tillbaka till Neapel för att kunna komma närmare sin älskare Nino Sarratore. Hon tvekar att ta upp kontakten med Lila, men de träffas igen när de blir grannar för ett tag. Än en gång tar båda deras liv dramatiska vändningar och allt kullkastas.

  Läs som Bok

  omslagsbild
 3. 3:e plats!
  Omgiven av idioter

  av Thomas Erikson 

  Har du någon gång försökt resonera med din partner och ingenting gick som du tänkt dig? Eller i förvirring lämnat ett möte med känslan att du inte begrep dig på de övriga i rummet? Och värst av allt: vissa verkar aldrig förstå vad du säger – hur tydlig du än är. Visst är det ett mysterium?

  omslagsbild
 4. Bloggen Food Pharmacy drivs av Mia Clase och Lina Nertby Aurell. Nu kommer också boken om hur du äter den mest hälsosamma och antiinflammatoriska maten, och allt serveras med en rejäl portion humor. All fakta är väl underbyggd genom professor Stig Bengmark, f.d. chefskirurg och klinikchef på Lunds universitet.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 5. Den norm- och banbrytande journalisten som wallraffade långt innan begreppet var uppfunnet. Hon var den ostyriga pojkflickan som skickades hemifrån för att bli snäll och foglig. Men Ester Blenda Nordström lät sig aldrig tämjas. Som Sveriges första undersökande reporter gjorde hon det ingen annan vågade.

  omslagsbild
 6. Ny på listan!
  Lätta ditt hjärta

  av Karin Wahlberg

  Lätta ditt hjärta är tredje delen i Karin Wahlbergs älskade romanserie om människorna kring lasarettet i Ekstad under 1950-talet.
  Stina Rudström är äntligen färdig med sin utbildning och stolt och andaktsfull stiger hon in på Allmänna BB i Stockholm för att påbörja sitt första riktiga arbete som barnmorska.

  omslagsbild
 7. Du har säkert stött på den här personen: en spännande människa som är otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjälpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat får dig att må bra. Du tror på det du får höra, även när det låter falskt – eftersom det känns så bra. Men det som verkar för bra för att vara sant är troligen det …

  Läs som Bok | e-BokTalbok (Daisy)

  omslagsbild
 8. Pappas pojke

  av Emelie Schepp

  En varm sommarkväll ringer en sexårig pojke till sin pappa. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista som hörs från pojken innan han försvinner spårlöst. 
  Pappas pojke är den fjärde delen i Emelie Schepps serie om åklagare Jana Berzelius.

  Läs som Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild
 9. Husdjuret

  av Camilla Grebe

  Fristående fortsättning på Älskaren från huvudkontoret. Vi befinner oss i det lilla samhället Ormberg i Sörmland. Tre personer förs samman av ett brutalt mord i ett gammalt stenröse i den sörmländska byn Ormberg.  Jakten på mördaren blir inte bara farlig, den förändrar också i grunden deras existens. 

  omslagsbild
 10. Hur jag lärde mig förstå världen : memoarer

  av Fanny Hägestam                                      

  Hans Rosling, 1948-2017, var läkare och världskänd professor i internationell hälsa. Under sitt sista år i livet fick han beskedet att han led av cancer, och skrev då sina memoarer i samarbete med journalisten Fanny Hägestam. Det här är hans egen berättelse om hur han, en man från enkla omständigheter, använde vetenskapen för att förklara världen på ett nytt sätt.

  Läs som BokTalbok (Daisy)

  omslagsbild
 11. 1793

  av Niklas Natt och Dag

  År 1793 styrs Sverige med järnhand av friherre Gustaf Adolf Reuterholm.  I oktober hittas ett stympat lik i sjön Fatburen på Södermalm i Stockholm. Trots sin lungsot åtar sig Cecil Winge vid Stockholms poliskammare att lösa fallet. Snart fastnar han i en väv av mörka hemligheter och bottenlös ondska vars trådar leder högt upp i samhällets topp.

  omslagsbild
 12. Mikael Persbrandt

  av Carl-Johan Vallgren

  Mikael Persbrandts memoarer, skrivna av Carl-Johan Vallgren i samarbete med Mikael Persbrandt.

  Läs som Boke-Bok

  omslagsbild
 13. Vrålstark & skiträdd

  Marie Göranzon berättar om sitt liv för Stina Jofs                                      

  I år är det 50 år sedan Marie Göranzon gick ut Dramatens elevskola. Hon var den första kvinnan med barn som antogs. När Dramatens dåvarande chef, Ingmar Bergman, blev varse att Marie var relativt nyförlöst reagerade han med förvåning, närmast chock. Är hon? Har hon? Det är klart flickan ska in, men hur fan ska hon klara det?

  Läs som Boke-Bok

  omslagsbild
 14. Höstdåd

  av Anders de la Motte 

  En sensommarkväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid sitt hemliga badställe, ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. Nyss har de tagit studenten och vuxenlivet väntar runt hörnet. När morgonen gryr och det första höstregnet fallit flyter det en kropp i stenbrottets mörka vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

  omslagsbild
 15. Mars 1944. Sidonie och Nathalie är på flykt genom ett krigshärjat Tyskland. De känner inte varandra och de förblir främlingar för varandra - av nödvändighet.
  Sidonie & Nathalie är en mörk men skimrande roman om flyktens och överlevnadens villkor.

  Läs som Bok | e-Bok | Talbok (Daisy)

  omslagsbild