Få rådgivning

En kvinna och man konsulterar en man

Här tipsar vi om andra organisationer där du kan få rådgivning, tillgång till nätverk och vägledning.

Alla organisationer erbjuder kostnadsfri rådgivning och kurser. Kontakta de organisationer du är intresserad av för att få mer information om vad de har som passar dig och din verksamhet.


  1. Nyföretagarcenter Syd vänder sig till alla som funderar på att starta eget företag eller som vill utveckla sitt företag. Du får rådgivning, kan delta i kurser och ta del av nätverk.

  2. Rådgivarna på Coompanion är experter på kooperativt företagande och ekonomiska föreningar. Är ni tre eller fler som vill driva något tillsammans är Coompanion rätt ställe att börja.

  3. Ska du starta eller driver du företag här i Malmö? Har du frågor som rör tillstånd, regler eller företagande? Malmö stads företagslots hjälper dig att hitta rätt bland lagar och regler. Lotsen erbjuder en snabb och smidig väg in till kommunen för dig som företagare. Letar du lokal i Malmö?

  4. NyföretagarCentrum Öresund ger dig som funderar på att starta eget företag, eller nyligen har startat, rådgivning. Rådgivarna är alla själva erfarna företagare. De hjälper dig med affärsplan och affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad just du behöver och som rör ditt företagande. Talar du inte svenska kan du även få rådgivning på engelska, tyska, finska eller arabiska.

    Är du etablerad i Danmark och vill starta företag här eller tvärtom finns Öresundsrådgivning i samarbete med Öresunddirekt.

  5. IFS Rådgivning vänder sig till dig som är entreprenörer och har utländsk bakgrund som vill starta eller köpa företag i Sverige. Du får personlig rådgivning och praktiskt stöd. IFS Rådgivare har själva invandrat till Sverige och har utöver det en akademisk utbildning och egen erfarenhet från företagande. ALMI/Ifs kan också stötta med mikrolån.

  6. Drivhuset hjälper dig som har går på Malmö högskola eller på någon annan högskola eller universitet att starta och driva företag eller på andra sätt förverkliga sina idéer.

  7. Business Swedens syfte är att hjälpa svenska företag att nå ut på den internationella marknaden och utländska företag att investera och expandera i Sverige. Det görs genom strategisk rådgivning och praktiskt stöd, såväl i Sverige som på nära 50 av världens mest intressanta marknader. Business Sweden har rådgivare flera ställen i Sverige, bland annat Malmö. Det går bra att kontakta rådgivarna för att få mer information. Här hittar du till exempel Guider om exportregler.