Lyssna på podcasts om företagande

Foto på rosa hörlurar

Lyssna och bli inspirerad! Här har vi valt ut olika podcasts som handlar om att driva eget, företagsidéer och entreprenörskap.

  1. #drivaegetpodden tar upp olika ämnen som handlar om att driva företag - till exempel starta eget, finansiering och marknadsföringtips. Men innehåller också intervjuer med entreprenörer. Missa inte avsnitt nr 8 med Angela Hafström som driver och startade företaget Mormor Magdas Därproducerade Glass, om hur hon gick från affärsidé till fullfjädrat företag, samt vilka råd och tips hon har till alla som funderar på att starta eget. Podden är ett samarbete mellan Björn Lundén Information AB och tidningen Driva eget.

  2. Josef Fallesen och Mikael Arndt samlar varje måndag Sveriges främsta entreprenörer för att bedöma tre företagspitchar och intervjua stora profiler i Sverige. Perfekt att lyssna på för att få idéer eller inspiration till din egna affärsidé. Du kan även skicka in din egna affärsidé för att få den granskad.

  3. Podcasten grundades av Eva Ekedahl med syftet att få fler kvinnor att söka sig till ledande befattningar och öka andelen kvinnor i företagsledningar. I Karriärpodden pratar hon med kvinnor i ledande positioner om deras karriärer och deras erfarenheter. Lyssna till exempel på intervjun med Janna Jarlman och Tove Toll - två starka kvinnor på startup himlen. Tillsammans har de grundat Competencer, en digital plattform som gör det möjligt att enkelt träffa en coach eller terapeut via video.

  4. En podcast från LynxEye brand consultants och Dagens Media där Sveriges skarpaste företagsledare diskuterar företagsbyggande, varumärkesbyggande och ledarskap. Är du intresserad av start ups ska du lyssna på Jessica Stark som är VD och medgrundare av SUP46, en av Europas ledande startup-hubbar. Tillsammans med Jessica diskuteras   de nya utmanarna i startupvärlden och hur de kommer att utmana de stora varumärkena och företagen.

  5. Framgångspodden drivs av entreprenören Alexander Pärleros. Varje vecka träffar han entreprenörer, idrottsprofiler och artister. Ni får höra deras spännande och inspirerande resor från hur allt började till idag. Missa inte intervju nr 49 med Pingis Hadenius, en av Sveriges mest framgångsrika entreprenörer.