Vilken bolagsform passar dig?

Kvinna med dator och dokument som ska fyllas i

Enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag? Kooperativt företag eller kanske en egenanställning?  Här hittar du bra länkar och boktips om olika bolagsformer.

 1. Det finns olika former av företagsformer.  Exempel på företagsformer är aktiebolag, enskild näringsverksamhet och handelsbolag. Den företagsform du bör välja beror på vad du ska arbeta med och vilka förutsättningar som finns, om du ska starta ensam eller om ni är flera. På sajten verksamt.se hittar du mer information.

  logga till verksamt.se
 2. ENSKILD FIRMA är en utförlig handbok för dig som har eller tänker starta enskild näringsverksamhet.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild
 3. Aktiebolag : skatt, ekonomi och juridik

  av Björn Lundén och Ulf Bokelund Svensson

  Det här är en utförlig handbok där du hittar allt du behöver veta om skatt, ekonomi och juridik för både aktiebolaget och dig som ägare.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild
 4. Handelsbolag : skatt, ekonomi, juridik, deklaration

  av Björn Lundén och Ulf Bokelund Svensson

  Det här är en mycket utförlig handbok där du hittar allt du behöver veta om skatt, ekonomi och juridik för både handelsbolaget (kommanditbolaget) och dig som delägare.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild
 5. Om du vill utföra tillfälliga uppdrag åt olika uppdragsgivare utan att starta eget företag är så kallad egenanställning ett alternativ. Som egenanställd är du ansluten till ett egenanställningsföretag som agerar ungefär som en arbetsgivare och sköter det administrativa för dina uppdrag mot viss provision.

  Läs mer på verksamt.se

  logga verksamt.se
 6. Det kooperativa företaget skiljer sig från de flesta andra organisationer. Det viktigaste motivet med kooperationen är att lösa medlemmarnas behov. Att tjäna pengar är inte det enda motivet. Boken kan användas av alla som planerar att starta ett kooperativ inom till exempel service, handel eller tillverkning.

  Läs som Bok

  Bokomslagsbild