WIFI på Stadsbiblioteket

Moln

Stadsbiblioteket erbjuder ett snabbt trådlöst nätverk för våra besökare. Om du har med dig en egen dator, telefon eller en surfplatta så kan du ansluta till nätverket med hjälp av ditt bibliotekskort. Nätverket fungerar i hela biblioteket och en bit utanför husets väggar.

Våra nätverk heter:

  • Stadsbiblioteket - Krypterat
  • Stadsbiblioteket Guest

Anslutning/Användning
För att ansluta krävs att du har ett bibliotekskort och en personlig kod. Bibliotekskort är gratis och tillgängligt för alla att skaffa vid Malmös alla bibliotek.

Du hittar det öppna nätverket Stadsbiblioteket Guest bland dina tillgängliga nätverk. Välj sedan att ansluta. När du öppnar en webbläsare omdirigeras du till bibliotekets inloggningssida.

Skriv in dina inloggningsuppgifter (bibliotekskortsnummer och PIN-kod) och surfa gratis hos oss!

Krypterad trafik
Du har även möjligheten att surfa i vårt krypterade nätverk som heter Stadsbiblioteket.  För detta krävs att du laddar hem ett säkerhetscertifikat till din dator. Om du inte lyckas ansluta till Stadsbiblioteket ber vi dig att kontakta din datorhandlare. Bibliotekets personal har inte möjlighet att hjälpa dig med detta.
 
"Hur ansluter jag till nätverket?"
Du hittar det öppna nätverket Stadsbiblioteket Guest bland dina tillgängliga nätverk. Välj sedan att ansluta. När du öppnar en webbläsare omdirigeras du till bibliotekets inloggningssida. Skriv in dina inloggningsuppgifter (bibliotekskortsnummer och PIN-kod) och surfa gratis hos oss! Genom att fylla i dessa fält godkänner du bibliotekets användarvillkor.

"Hur ansluter jag till det krypterade nätverket Malmö Stadsbibliotek?"
För att ansluta behöver du ladda ner ett säkerhetscertifikat till din dator. När du gjort detta kan du surfa krypterat. Det innebär att det blir mycket svårare för andra att ta sig in i din dator via nätverket. På grund av den stora variationen av datorer och tillverkare kan tyvärr inte bibliotekets personal hjälpa dig med dina säkerhetsinställningar. Om du stöter på problem vid anslutningen till det krypterade nätverket ber vi dig därför kontakta din datorhandlare.

"Hur skaffar jag ett Bibliotekskort och Pin-kod?"
Ett bibliotekskort får du om du har med dig fotolegitimation och fyller i ansökningsblankett. Det första kortet är gratis, men om du förlorar ditt kort kostar ett nytt 25 kronor (10 kronor för barn). Bibliotekskort skapade online är inte giltigt för att använda våra nätverk.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-12-18 12:30