Författarscen om James Joyce

Samtal mellan Erik Andersson, Jenny Tunedal och Ola Larsmo.

Lyssna på samtalet som hölls den 12 april 2018.

När James Joyce skickade in sitt debutmanus fick han till svar från förlaget att det inte fanns någon som var intresserad av noveller som utspelar sig i Dublin. Drygt hundra år senare får det sägas vara en missbedömning av tilltagna mått då de femton novellerna i Dublinbor fortsätter att ständigt gäcka och fascinera såväl nya som omläsare.

Berättelserna i Dublinbor skildrar vanliga män och kvinnor i den irländska huvudstaden och ger en vision av en stad stelnad under engelskt förtryck, samtidigt som de präglas av hoppfullhet och inte minst den humor som senare kom att kännas igen i Ulysses.

I april utkommer Dublinbor i svensk nyöversättning av Erik Andersson, och denna kväll möter den prisade översättaren den Augustprisnominerade förordsförfattaren Jenny Tunedal och Joycekännaren och författaren Ola Larsmo för ett samtal om James Joyce och hans debut.

Torsdag 12 april, klockan 18.00 i Ljusets kalender

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-04-19 12:19