Leïla Slimani (inställt)

I samtal med Astrid Trotzig

När fransk-marockanska Leïla Slimanis andra roman Vaggvisor utkom i Frankrike blev den en litterär skräll som tilldelades Goncourtpriset och sålde i 600 000 exemplar. Genom att närma sig spänningsromanen lyckas Slimani skildra ett Paris där klass, etnicitet och skillnaden mellan förort och innerstad tydligt framträder.

Vaggvisor genomsyras även av konflikten i det moderna föräldraskapet, hur kombinera barn, arbete och ett ständigt dåligt samvete? Paret Paul och Myriam anlitar den äldre kvinnan Louise som barnflicka. Barnen avgudar henne, hemmet är välstädat och Myriam har kunnat återuppta sin juristkarriär, men snart kommer de att känna sig instängda då Louises personlighet förändras allt mer.

Leïla Slimani är född 1981 i Marocko där hon också är uppvuxen. Hon bor sedan tjugo år i Paris där hon är verksam som journalist och författare. Slimani är personlig rådgivare till president Emmanuel Macron.

På författarscenen samtalar hon med författaren Astrid Trotzig. I samarbete med Natur & Kultur.

Tisdag 22 maj, kl. 19.00 i Ljusets kalender

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-04-25 14:03