Silvana Imam

I samtal med Mona Masri

Silvana Imam i samtal med Mona Masri på Stadsbiblioteket i Malmö.

 Silvana Imam, född 1986, är en flerfaldigt prisbelönt artist som slog igenom 2014 med EP:n "När Du Ser Mig Se Dig". Två år senare släpptes det kritikerrosade albumet "Naturkraft" och samma år vann hon en Grammis som årets artist. Hösten 2017 hade dokumentärfilmen, "Silvana – väck mig när ni vaknat" biopremiär och i vår ges hennes första bok ut, en unik foto- och textbok med tidigare opublicerade och privata bilder samt de flesta av Silvanas låttexter.

Boken "Silvana" är ett rikt självporträtt av en av våra största artister och hennes musikaliska universum. I denna unika fotobok möter vi Silvana Imam på ikoniska, tidigare opublicerade och privata bilder tillsammans med de flesta av hennes låttexter. Genom personliga kommentarer och berättelser får vi en inblick i kreatören Silvana Imams arbete. Hon bjuder in till ett eget land där jantelagen är ogiltigförklarad och full kreativ och personlig frihet råder.

Det här är en bok för fansen, Silvanas nonsense warriors, och för alla som fascinerats av hennes okuvliga och starka budskap om kärlek, antirasism och aktivism. Hon är en stark röst för de queera, de utsatta och med sina kompromisslösa texter har hon fångat en hel generation och med självklarhet breddat samhällsdebatten.

På Författarscenen samtalar Silvana med Mona Masri, journalist, litteraturkritiker och radioprogramledare.

I samarbete med Nordstedts.

Måndag 16 april, klockan 19.00 i Ljusets kalender

Maja Karlsson från Stadsbiblioteket berättar om Silvana Imam.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-04-17 15:59