FaR - fysisk aktivitet på recept

Rörelse sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Du känner dig gladare, sover bättre, kan lättare hantera stress och hålla vikten! FaR står för fysisk aktivitet på recept och innebär att du får ett recept på någon rörelseaktivitet som är anpassad till de förutsättningar och önskemål som du själv har. Du kan få ett sådant recept på din vårdcentral.

Du får förslag på träning som är lämplig vid just den diagnos du har, men du får själv vara med och välja aktivitet.
De aktiviteter som Oxievångsbadet erbjuder är:

  • Simning.
  • Vattengymnastik.
  • Styrketräning.

Dessutom står det på receptet hur länge och hur ofta du bör/ska träna för att få det resultat du vill uppnå. Hur det har gått ska sedan följas upp av din sjukgymnast/läkare/sjuksköterska som skrivit receptet. Grundtanken är att det ska vara en aktivitet som är tillräckligt ansträngande för att få hjärtat att slå snabbare än i vila.

När du fått ett FaR-recept kan du ringa och boka tid för ett första samtal och rundvisning av våra lokaler. Du binder dig inte till något vid detta besök. Tillsammans med en av våra FaR-utbildade ledare går du genom ditt recept och planerar din träning. Vill du börja styrketräna lägger vi upp ett träningsprogram utifrån dina önskemål och tränar tillsammans de första gångerna.

Med ett FaR-recept får du 12 ggr på våra 10-klippkort.

Det är vår förhoppning att du kommer att trivas hos oss på Oxievångsbadet och med din nya livsstil.

Ring oss gärna om du har några frågor eller vill boka in dig på ett första samtal!


Senast ändrad: 2016-10-26 10:30