Fler mötesplatser i Malmö

Almviks 4H-gård

Almviks 4H-gård är en gård med bondgårdsdjur som drivs av föreningen 4H. Gården ligger mellan Lindängen och Lindeborg. Allmänheten är välkommen till gården för att hälsa på djuren. Som medlem i Almviks 4H-klubb kan du delta i alla våra aktiviteter.

Arena 305

Arena 305 är ett musik och kulturhus för unga personer mellan 15 och 25 år. Här finns scener, replokaler, dansstudio, inspelningsstudior, Dj-rum och ett mysigt café.

Bryggeriet

Inomhus skateboardpark, skateföreningar, tävlingar, utbildningar och evenemang.

Drömmarnas hus

Kulturhus i den stora herrgården i Rosengård. Aktiviteter för barn och unga inom en mängd olika konstformer.

Flamman Ungdomarnas hus

Till oss kan du komma precis som du är och alltid hitta någon att prata eller skratta med. Här kan du titta på film, spela biljard, pingis eller TV-spel eller varför inte dansa eller fika?

Garaget

Öppen mötesplats för alla åldrar - ett extra vardagsrum med bibliotek, kreativ verkstad, scen och kafé.

Gnistan

Gnistan är en mötesplats för barn och ungdomar i åldrarna 6-14 år. Här anordnas läxhjälp, bakning, kreativt skapande och en mängd olika aktiviteter med utomhuspedagogisk profil.

KRUT

KRUT är en kreativ mötesplats på Malmö stadsbibliotek för unga & vuxna som vill arrangera, skapa eller förändra.

Mötesplats för unga i Kroksbäck

I rondellen på Sörbäcksgatan i Kroksbäck står familjefesten i centrum och här finns en scen för spontanuppträdanden och en mysig, ljussatt minipark.

Mötesplats för unga i Lindängen

I juni 2016 invigdes en mötesplats för unga i Lindängen. Här på Vårsången lockar ljus, färger, scen och studsmattor till aktiva möten.

Malmö stads gatukontor och fastighetsägarna Fastigheter AB Trianon och MKB Fastighets AB har tillsammans byggt tre nya aktivitetsplatser i Kroksbäck, Lindängen och Nydala. Planering av platserna har skett i nära samarbete med Tjejer i förening/ABF. Du hittar platsen på Lindängen vid Gånglåtsvägen.

Mötesplats för unga i Nydala

I juni 2016 invigdes en mötesplats för unga i Nydala. Nydalaparken har fått en färgglad mötesplats och aktivitetsyta för spel och häng.

Malmö stads gatukontor och fastighetsägarna Fastigheter AB Trianon och MKB Fastighets AB har tillsammans byggt tre nya aktivitetsplatser i Kroksbäck, Lindängen och Nydala. Planering av platserna har skett i nära samarbete med Tjejer i förening/ABF. Du hittar platsen på Nydala vid Helenetorpsgången.

Rosens röda matta

Rosens röda matta är en öppen mötesplats; den används såväl som arrangemangsplats av lokala föreningar som för mer spontana möten och aktiviteter.

Du hittar Rosens röda matta i korsningen von Rosens väg/Adlerfeldts väg.
facebook.com/rosensrodamatta

Ett av målen med Rosens röda matta är att den ska vara en plats där arrangemang och aktiviteter särskilt lockar unga kvinnor att ta plats; samt att platsen används och sköts av dess brukare och staden i en samförvaltande form. Detta är en arbetsprocess som förhoppningsvis kan vara en förebild för fortsatt jämställdhetsarbete i såväl Malmö som i andra svenska kommuner.

Minikonserter och dans under bar himmel
Tanken är att Rosens röda matta ska erbjuda något under dygnets alla timmar. Det ska vara enkelt att göra aktiviteter här. Platsen erbjuder gott om "häng" där man kan spana på folk, läsa en bok, sola, picknicka eller varför inte visa färg med hjälp av de ljussatta snurrbänkarna? Aktivitetsytan har dessutom en scen som är utrustad med högtalare och en interaktiv mikrofon; så att den som vill kan ha en liten minikonsert, där publiken hittar sin självklara plats på läktaren. Ett dansgolv möjliggör såväl spontandans som träningspass under bar himmel.

Rosengårdsstråket
Rosens röda matta är en av Malmö stads satsningar i projektet Rosengårdsstråket där en rad åtgärder gjorts för att stärka gång- och cykelstråket och utveckla det som kommunikationsstråk och mötesplats för handel, kultur- och fritidsaktiviteter. I planerna har bland annat ingått att stärka och förnya stråkets utformning, utrustning och belysning samt att utveckla nya mötesplatser.

Rosengårdsstråket är gång- och cykelvägen mellan Rosengård och centrala Malmö och går från Herrgården via Rosengårds centrum, Örtagården och Törnrosen mot Möllevången och Triangeln.

Under projektets gång var boende och verksamma i området delaktiga i planerna.

Spelens hus

Här anordnar föreningar aktiviteter med fokus på olika slags spel.

STPLN - Stapelbädden

Kreativitet, experimentlusta, skapande och idéutveckling. Kurser, workshops, öppet kontor, cykelkök, skateboardpark och mycket mer.

Senast ändrad: 2018-09-24 14:16