Hållbarhet

Hållbarhetsarbete på Arena 305

Arena 305 tar ansvar och jobbar med hållbarhetsbegreppets tre delar, ekonomisk, ekologisk & socialt, som vi har som uppdrag från Malmö stad.  Detta arbete sker på många plan i vardagen i huset men även i mötet med ungdomar & arrangörer.

Det har kommit en handlingsplan för miljöprogramet där vi skall prioritera och ta fram åtaganden under2016 http://malmo.se/miljoprogram

Vi föregår med gott exempel

Vi fikar fairtrade och ekologiskt så klart. Det är ett enkelt och effektivt sätt att göra skillnad samt visa att vi är en arbetsplats som bryr sig och tar ansvar för människor och miljö.

När vi beställer in mat till konferenser eller andra event blir det oftast ekologiskt men gärna vegetariskt i första hand.

Papper sorteras eller återavänds, Vi arkiverar så mycket elektroniskt som möjligt. Försöker även att använda båda sidorna på pappret när vi ritar, skriver och kopierar. Vi använder bra Miljöval-papper som alltid är fritt från naturskog och blekt helt utan klor.

 

Miljösortering på Arena 305

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-07-06 10:45