Publicerad 2018-02-27 12:25

Senast uppdaterad 2018-02-27 12:42

Februarilovet med föreningsavdelningen

Daniel & anna

Följ med Anna Jönsson och Daniel Bernardo Hörlin under februarilovet

Hur ser en vecka på jobbet i en av fritidsförvaltningens verksamheter ut? Planeringssekreterarna Anna Jönsson och Daniel Bernardo Hörlin på föreningsavdelningen tog med sig en kamera ut under februarilovet.

Sedan oktober 2017 har vi (Anna Jönsson och Daniel Bernardo Hörlin) jobbat med Kul i Malmös lovaktiviteter på februarilovet. Detta har inneburit ett stort arbete med hantering av ansökningar och planering av samtliga aktiviteter från föreningslivet för att få ihop bästa möjliga februarilov för Malmös barn och unga. Resultat blev cirka 70 föreningsaktiviteter från 65 föreningar under vecka 8. När lovet väl kom igång är det mycket som ska fungera och vi är därför ute på fältet samtliga dagar och ser så att allt fungerar som det ska och passar även på att ha en dialog med ledare och deltagare/föräldrar på plats. Totalt gjorde vi 60 föreningsbesök där vi såg runt 800 barn i aktivitet. Fantastiskt! Vi vill passa på att tacka alla inblandade från förvaltningen, men inte minst vårt härliga föreningsliv i Malmö! –  Anna Jönsson

bil

Vi har avverkat många kilometer i Malmö. Från Oxie till Limhamn, från Kirseberg till Lindängen….

Unga ledare

Unga Ledare – vår utbildningssatsning där vi även erbjuder anställning som ungdomsledare under skolloven. Under februarilovet hade vi 18 ungdomar som arbetade med att lotsa barn till våra aktiviteter!

Häst

Örestad Ryttaresällskap erbjöd prova på ridning och hästskötsel. Samtliga grupper var fullbokade. Här har vi en stolt flicka med sin mamma. Hon fick den största hästen :)

reklam

På Rosengårds centrum kunde man se information om Kul i Malmö och olika aktiviteter i området.

Falafel

Den perfekta Malmö-lunchen när man är på språng. FALAFEL!

Fiske

Efter snö kommer solsken….fantastiskt väder när vi besökte Sportfiskeklubben Spinnaren där vi träffade två glada syskon som provade på fiske för första gången. Nästa aktivitet att prova på var schack i Oxie.

Roller derby

”Det har aldrig varit så här mycket barn hos oss tidigare – vi har slagit alla rekord!” sa en ledare på Crime City Rollers som även bemannade Fritidsbanken under hela veckan.

lennart Johansson

En nyhet för året var Supporterhuset där man bland annat kunde ta en bild tillsammans med Lennart Johanssons pokal – den riktiga!

Folkets park isbana

Kul på is med Friluftsfrämjandet i Folkets park har som många andra aktiviteter varit välbesökt.