Föreläsningar på Katrinetorp

Under året arrangeras många olika, spännande föreläsningar på Katrinetorp, i samarbete med andra aktörer. Information om varje evenemang och hur du anmäler dig finns under respektive rubrik.

 1. 10/4 Från säd till bröd – utan snabba genvägar

  Vad vet du egentligen om en av våra viktigaste basvaror? Christine Heger berättar med passion om vägen från säd till bröd och varför du bör välja mjöl och bröd med omsorg, vad fördelarna med färskmjölet mjöl är och varför du kan äta bröd med gott samvete om du bara väljer rätt. Bröd behöver nämligen inte vara en kaloribomb eller innehålla onödiga tillsatser. Med kunskap blir brödet istället en källa till njutning och rätt näring. Här får du lukta, smaka, mala och upptäcka skillnaden på mjöl och mjöl!

  Tisdag 10 april kl 18.00–20.00

  Pris: 255: - (inkl kaffe och kaka)

  Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Malmö.

 2. 17/4 Tidsresa i urens värld

  Det händer mycket spännande saker på klockfronten, både nationellt och internationellt. Klockor är hett – marknaden för nytillverkade modeller växer och intresset för vintagearmbandsur från kända tillverkare som Rolex, Omega och Patek Philippe är större än någonsin. Per Ekelund, antikurmakare och specialist på klockor och armbandsur vurmar för tekniskt avancerade ur, riktigt gamla ur och sådana ur som har en intressant historia. Välkommen att följa med på en tickande tidresa, en kväll som enbart handlar om klockor, om armbandsur och deras historia, stilar och utveckling.

  Tisdag 17 april kl 18.00–20.00

  Pris: 255: - (inkl kaffe och kaka)

  Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Malmö.

  Per Ekelund, klockexpert
 3. 24/4 Tareq Taylor: Maten har gett mig allt bra i livet

  Möt Tareq Taylor, kritikerrosad gourmetkrögare, uppskattad tv-kock, kokboksförfattare och vinnare i Kockarnas Kamp 2017. För den internationella publiken är han mest känd för sin tv-serie Tareq Taylor´s Nordic Cookery, som sänds i över 100 länder världen över. Tareq hyser en livslång och passionerad kärlek till mat och är övertygad om att god hälsa och bra mat hänger ihop. Kom och lyssna på hans fascinerade och inspirerande historia. Signerade kokböcker finns till försäljning.

  Tisdag 24 april kl 18.00–20.00

  Pris: 255: - (inkl kaffe och kaka)

  Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Malmö.

  Tareq Taylor, kock. Foto: Peter Kroon
 4. 15/5 Honung – en biprodukt värd att surra om

  Honung har i tusentals år använts av människan i matlagning och till husapotek. Honung är egentligen en “biprodukt” från binas egentliga uppdrag: att pollinera. Var tredje tugga mat vi tar är ett resultat av pollinering. Nyfiken på att lära dig mer om bin och honung? Lokala yrkesbiodlarna Marie Backman och Susanna Bergström visar och berättar om bin och honung, under kvällen finns också tillfälle att provsmaka olika honungssorter från ”Honungsbaren” och få tips på hur honung kan användas i matlagning. Lokalt producerad honung finns till försäljning i Katrinetorps butik.

  Tisdag 15 maj kl 18.00–20.00

  Pris: 255: - (inkl kaffe och kaka)

  Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Vuxenskolan Malmö.

  Biodlare Susanna och Marie