Publicerad 2018-01-16 18:17

Senast uppdaterad 2018-04-24 11:06

Vårfest 1 maj med aktiviteter för barn och familjer

orange tulpaner mot blå bakgrund

Vårfesten på Katrinetorp är det officiella startskottet för allt som växer i park och trädgårdar, och bjuder i år på extra många roliga aktiviteter för barn: plantering, sagoteater, äventyr med historieberättande, hinderbana och prova-på tennis. Välkommen till Katrinetorp tisdag 1 maj!

För dig som är nyfiken på gårdens interiörer står dörrarna till huvudbyggnadens vackra salar och rum öppna, med dekorationsmålningar och möblemang i empirestil. Värdar finns på plats för att visa Malmös största och vackraste sommarstuga från 1800-talet, för både stora och små besökare.

Program kl 12-17

12-16 Shetlandsponnyhästarna Moffe, Flippen, Boss och Baron med vagn bjuder på åkturer

13- 15 Sagoakuten från Lilla Vilda Teatern minglar omkring och framför små, korta miniteaterföreställningar på olika platser

12-17 prova-på tennis (minitennis) med Fair play tennisklubb

12-17 Engelska parken förvandlas till ett sagolandskap där barn träffar Uven Urrus och Elaka Skraken, får akta sig för hemska häxor och rädda sagoskogen från ett fruktansvärt öde. Äventyrsstig med lekar och hinderbana för alla barn i åldrarna 3-10 år

12-17 prova-på orientering med Malmö Orienteringsklubb i park och trädgård

12-17 Titta in i en bikupa! I växthuset träffar du biodlaren Marie som sköter bikuporna på Katrinetorp, har möjlighet att provsmaka lokalt producerad honung och ställa frågor om biodling, bin och pollinering.

Kl 14 sjunger Taubekören in våren på gårdsplanen

Katrinetorps trädgårdskafé håller öppet hela dagen, med servering inne och ute (om vädret tillåter).

Buss 54 går till och från Gustav Adolfs torg hela dagen, med utökad tidtabell. Tidtabell (pdf, 347.1 kB)

Fri entré – och fri parkering!