Publicerad 2018-08-23 16:17

Senast uppdaterad 2018-09-13 19:28

Malmö Dekorativa – antikviteter,
inredning och kuriosa 14-16/9

Antikmässan Malmö Dekorativa på Katrinetorp Landeri

Foto: Kicki Persson Nordell

Malmö Dekorativa har blivit en av Sveriges största antikmässor och är den årliga antikfesten på Katrinetorp Landeri i dagarna tre. Helgen 14-16 september har du chans att fynda antikviteter, design, konst och kuriosa från 1700-talet och framåt, eller bara njuta av mässans många vackra montrar.

Malmö Dekorativa är antikmässan på Katrinetorp som växt för varje år och nu är Sveriges tredje största. Här finns samsas många stilar och epoker, från swedish grace, romantik och empire till vintage och moderna klassiker. I ett 2 400 kvadratmeter stort tält finns 74 svenska och danska utställare på plats i omsorgsfullt uppbyggda montrar, fyllda med blomsterarrangemang, möbler och föremål från förr.

– Vi märker ett ökande intresse för att inreda hållbart. Många väljer idag unika möbler med historia och kvalitet framför nytillverkat, som ofta kostar mycket men där värdet inte är bestående, säger Mats Bohman, intendent på Katrinetorp Landeri och ansvarig för mässan.

Malmös meste mattexpert, Mustafa Arhan, har också en utställning med orientaliska mattor under de tre dagar som Malmö Dekorativa pågår.

Under söndagen blir utbudet ännu större, genom en kuriosamarknad på gårdsplanen med samlarobjekt, udda föremål och vackra småsaker. Kuriosamarknaden arrangeras i samarbete med Samlarföreningen Nordstjärnan i Malmö och har cirka 60 utställare.

Bilutställningen Classic Cars pågår också under söndagen. 66 utvalda bilklassiker står uppställda vid stallet, i Fricks trädgård och på gräsytan längs med herrskapsträdgården och köksträdgården. Årets tema är 'Kända och bortglömda vardagsbilar', samtidigt som några snygga 70-åringar uppmärksammas: Porsche, Volkswagen i Sverige och SMV, känd som ”Ägget", landets första och äldsta husvagnstillverkare.

Katrinetorps Trädgårdskafé har servering i Östra Magasinet alla dagar, inne i mässtältet finns restaurang Gastronomi & Harmoni på Dragörkajen. Park och trädgårdar är öppna för mässans besökare.

Entréavgift: 80 kr/dag. Parkeringsavgift 20 kr/fordon.

Öppettider: fredag kl 15-20, lördag-söndag kl 11-17.

 

Buss 54 går hela helgen med utökad tidtabell mellan Gustav Adolfs torg och Katrinetorp. Det är också enkelt att cykla till och från Katrinetorp.