Beijers park

Beijers park ligger i stadsdelen Kirseberg och fungerar som en mötesplats för alla sorters aktiviteter under hela året. Här finns Malmös första temalekplats liksom ett utegym samt ett café. Det populära barnprogrammet Sommarlov kommer att sändas från parken juni-augusti. Det bjuds dessutom på flera andra aktiviteter som cykelteknikbana samt teater och musik med Malmö sommarscen.

Välkommen till Beijers park. Malmös första temalekplats finns här liksom ett utegym och ett kafé.

Under några sommarveckor kommer gatukontoret att erbjuda besökande barn att testa en cykelteknikbana och andra ”cykliga” aktiviteter. Cykelteknikbanan finns på plats tisdagar-torsdagar kl. 9-12 under veckorna 25-27. 

Malmö stads populära satsning Sommarscen bjuder på flera musik- och teaterakter i parken.

I sommar arrangeras dessutom en rad olika aktiviteter av boende och verksamma i området.

Kafé

Den 18 juni invigdes parkens kafé som renoverats efter ett medborgarförslag från det lokala föreningslivet. Förutom att vara en populär mötesplats utgör en kaféverksamhet också en viktig aspekt för tryggheten i området. Organisationen Positive Footsteps kommer att driva caféet i samarbete med Yala trappan.

Djurlekplatsen

Lekplatsen som verkligen inbjuder till lek och aktiviteter ligger mitt i parken och har stora gräsytor runtom. Gillar man att klättra? Så är detta något för dig. Med det stora spindelnätet och alla djuren är man mitt i ett äventyr. Löpbanan är perfekt för barn som vill springa av sig och för de minsta barnen finns det sandlåda och gungor.

Anlades 1885

Grosshandlarna Gottfrid och Lorentz Beijer anlade Beijers park 1885. De hade arrenderat ett område som var tre tunnland stort nordost om Nya Vattenverksvägen.

Idag har parken vuxit till 12 hektar. Beijers park har blivit en oas för Malmöbor och i synnerhet för de som bor i Kirseberg. Parken fungerar som ett rum och en mötesplats för alla sorters aktiviteter under hela året.

Parken, var tänkt att fungera som en motvikt till Kungsparken, både socialt och geografiskt.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-06-20 15:31