Slottsträdgården

Slottsträdgården, toppbild

Välkommen till Slottsträdgården, en öppen, ekologisk trädgård mitt i stan. Här kan du njuta av årstidernas skiftningar på en lugn och vacker plats. I år firar trädgården 20 år.

Trädgården, som ligger i centrala Malmö, är ett av stadens absolut populäraste besöksmål för såväl malmöbor som besökare. Här kan alla inspireras, fika eller bara njuta.

Slottsträdgården drevs från början av föreningen Slottsträdgårdens vänner, men drivs sedan 2003 av Malmö stad.

Ekologi i centrum

Slottsträdgården omfattar tolv tusen kvadratmeter och består av flera mindre trädgårdar med olika stilar och funktioner.

Begreppet ekologi är av central betydelse i Slottsträdgården och står där för organisk-biologiska odlingsmetoder, kretsloppstänkande och användning av miljövänliga produkter.

Under vår- och sommartid bjuds det på allt från skördefest, lökfestival och andra mindre arrangemang i trädgården. Mest besökare hittar till Slottsträdgården under Malmö Garden Show.

20 vårar

Slottsträdgården fyller 20 år i år. Idén till Slottsträdgården föddes ur några eldsjälars längtan efter odling och gemenskap. Den perfekta platsen hittades snart; mitt i Malmö, granne med parker och museer fanns det nedlagda stadsträdgårdsmästeriet, som då var en stenhård gräsmatta. 20 år senare har föreningen Slottsträdgårdens vänner cirka 300 medlemmar. Grönfingrade malmöbor som hjälper trädgårdsmästarna bland grönsaksodlingar, örtagården, rosengården, en fruktträdgård och perennrabatter. 

Slottsträdgårdens kafé

 I Slottsträdgården finns ett mycket populärt kafé som drivs av en privat aktör.


 

Senast ändrad: 2018-08-15 11:23