Publicerad 2018-10-05 11:33

Senast uppdaterad 2018-10-05 12:24

Föredrag och middag: Matlagning i Dyrtid

I väntans tider.

Hur påverkade första världskriget det som stod på köksborden i Malmö? Efter ett intressant föredrag bjuds det på mat lagad efter dyrtidsrecepten från krigsåren 1914–1918.

Linus Sollin från Malmö stadsarkiv berättar, med utgångspunkt i arkivets handlingar, om ransonering, maximipriser, matstölder och substitutmat. Därefter bjuds det på mat lagad efter dyrtidsrecepten från krigsåren 1914–1918.

  • Tid: 8 november, klockan 18.30.
  • Plats: Grand öl och mat, Monbijougatan 17 (ingång på gården).

Anmälan öppnar den 8 oktober på malmo.se/stadsarkivet. Begränsat antal deltagare, först till kvarn. Sista datum för anmälan är 29 oktober.