Användarhjälp till Kulturkartan

Genom Kulturkartan kan du som arbetar i förskola och grundskola boka och ta del av de kulturevenemang som kostnadsfritt erbjuds förskolor och skolor i Malmö.

Instruktionsfilmer Kulturkartan

Skapa konto i Kulturkartan

För att kunna boka platser krävs ett konto i Kulturkartan. Vem som helst i personalen på förskolan eller skolan kan ha ett konto. Ni kan också skapa ett gemensamt konto för hela förskolan eller skolan.

Söka evenemang i Kulturkartan

Sök och boka i Kulturkartan

Det finns två sätt att ta del av utbudet som erbjuds i Kulturkartan, dels via fördelningsmail som skickas direkt till dig (se film nedan), dels genom att själv söka efter evenemang i Kulturkartan. Vill du veta mer om den detaljerade sökningen, se filmen ovan.

Förfrågan Kulturbuss

Om ni behöver transport till ett evenemang (som inte har bussgaranti, se nedan), kan ni göra en förfrågan om Kulturbuss.

Boka platser med bussgaranti utifrån fördelningsmejl

Många ev evenemangen som erbjuds i Kulturkartan fördelas och erbjuds till förskolor och skolor enligt ett turordningssystem. Dessa erbjudanden kommer via e-post till kulturombud och klasslärare. Till de här evenemangen erbjuds oftast även garanterad Kulturbuss, vilken bokas tillsammans med evenemanget i Kulturkartan.

Ändra bokning/avboka i Kulturkartan

Frågor och svar

Hur går vi tillväga för att få mejl om fördelade platser i Kulturkartan?
Om ni inte får mejl om fördelade platser/resplatser i Kulturkartan - skicka ett mejl till barnkulturenheten@malmo.se med ditt namn, e-postadress och arbetsplats. Är du kulturombud så är det viktigt att du meddelar detta i mejlet.  

Hur gör vi om vår förskola/klass har fått X antal platser fördelade men har ett barn till? Uppgifterna om barnantal är hämtade från Exstens. Be gärna skolsekreteraren eller annan Exstens-ansvarig att uppdatera uppgifterna där. Det går inte att boka in fler platser än vad systemet har fördelat, men det är inga problem att komma en eller två personer extra till evenemanget. Boka alltså så många platser ni har fått och kom en person extra till föreställningen.

Vi vill boka ett evenemang. Varför finns inte vår förskola/klass med i listan? Finns förskolans/klassens namn inte med i listan så har ni inte fått några fördelade platser till detta evenemang. Gör gärna ett nytt försök att boka platser när eventuella restplatser släpps. Du kan ange att du vill ha en påminnelse när restplatserna släpps.

Hur skapar jag ett konto i Kulturkartan? Utifrån http://kulturkartan.malmo.se/ klickar du på fliken Logga in och därefter Skapa konto. Se instruktionsfilm

Kostar det något att ta del av det utbud som finns i Kulturkartan? Alla evenemang som arrangeras av Barnkulturenheten och som är bokningsbara i Kulturkartan är kostnadsfria för förskolor och skolor i Malmö. För övriga evenemang finns uppgifter om kostnad i informationsrutan på evenemangets presentationssida.

Måste jag vara inloggad på Kulturkartan för att kunna titta i kalendariet? Du behöver inte vara inloggad för att titta i kalendariet. Inloggningen behövs endast när du vill boka ett av Barnkulturenhetens fördelade evenemang.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2016-12-07 11:26