Foto: Sanna Dolk

Kulturbussen

Inom kulturförvaltningen finns kulturbussarna som kostnadsfritt kör förskolor och grundskolor till kulturevenemang och kulturinstitutioner i Malmö.

Det är bussbolaget Bergkvarabuss som kör kulturbussarna.

Barnkulturenheten garanterar kulturbuss till förskolor och grundskolor som erbjudits platser till evenemang i Kulturkartan. Dessa bussresor bokas direkt i Kulturkartan i samband med bokning av evenemanget.

 Även om kulturbuss inte garanteras i Kulturkartan eller om ni bokar en kulturaktivitet på något av de godkända resmålen finns möjlighet att skicka en bokningsförfrågan om kulturbuss.

Bokningsförfrågan ska göras senast 14 dagar före önskat datum för resa. Kulturförvaltningen beslutar om resan beviljas eller avslås.

Till vad kan ni åka?

Ni kan åka från er förskola eller grundskola till kulturevenemang som erbjuds i Kulturkartan, eller till en kulturaktivitet på något av dessa resmål. Bokningsförfrågan ska göras senast 14 dagar före önskat datum för resa.

För resor till Torup och Marint Kunskapscenter/SEA-U se Naturbussen.

Viktigt att tänka på kring Kulturbuss

  • Bussarna får användas vardagar mellan klockan 8.30–15.00 under terminstid.

  • Bussarna får användas under sportlov, påsklov, höstlov och jullov.

  • Tänk på att antalet passagerare ska vara minst 8 personer. Är ni inte tillräckligt många själva, så samordna gärna bokningen med en annan förskola eller skola.

  • Om ni behöver ta med er barnvagnar, tänk på att ange rätt antal vagnar i bokningsförfrågan.

  • Godkänd förfrågan meddelas med bokningsbekräftelse via e-post från Bergkvarabuss. Avslagen förfrågan meddelas via e-post från kulturförvaltningen. Har ni inte fått besked 10 arbetsdagar före önskad resdag kontakta barnkulturenheten@malmo.se.

  • Läs noga bokningsbekräftelsen vad gäller upphämtningsställe och tid. Tiden på bokningsbekräftelsen gäller som avgångstid. Respektera detta och var därför på plats i god tid.

  • Observera att det inte är tillåtet med mat och dryck på bussen.

  • Avboka genom att ringa Bergkvarabuss på 040-53 53 23 eller e-post kulturbussarna@bergkvarabuss.se. Avbokning ska göras så fort som möjligt men senast sex timmar före avfärd. För sent avbokad buss debiteras kulturförvaltningen.

Kompletterande bokning för rullstolsburna elever

Skolorna ska göra beställningen via telefon 040-34 28 65 och välja skolresor, med fem arbetsdagars framförhållning. Uppge på beställningen att det gäller rullstolstransporter med kulturbussen eller naturbussen. OBS! Gäller endast transporter med rullstolar under skoltid.

Kontakt

För frågor om kulturbussen maila barnkulturenheten@malmo.se.

Bergkvarabuss växel (ej bokning): 040-53 53 23 kontorstid

Bergkvarabuss kundcenter (ej bokning): 0480-42 55 00 utanför kontorstid

Senast ändrad: 2018-08-15 12:47