Illustration buss. Foto: Colourbox.

Naturbussen

Naturbussarna skjutsar kostnadsfritt Malmös förskolor och grundskolor till naturen. Malmö Museer garanterar naturbuss till förskolor och grundskolor som deltar i Malmö Museers pedagogiska verksamhet i Torup, Slottsträdgården, Kretseum och på Marinpedagogiskt Center/SEA-U.

För att så många som möjligt ska få chans att åka är max en bokning per termin tillåten. Bokningsförfrågan ska göras senast 14 dagar före önskat datum för resa. Antal resor är begränsat och Bergkvarabuss meddelar alltid via e-post eller telefon om er bokningsförfrågan beviljas eller avslås.

Hit kan ni åka

Med naturbussen får ni åka från er förskola eller grundskola till någon av dessa platser:

Viktigt att tänka på kring Naturbuss

  •  Bokningsförfrågan ska göras senast 14 dagar före önskat datum för resa.

  • Bussarna får användas vardagar mellan klockan 08.30–15.00 under terminstid.

  • Bussarna får användas under sportlov, påsklov, höstlov och jullov.

  • Tänk på att antalet passagerare ska vara minst 8 personer. Är ni inte tillräckligt många själva, så samordna gärna bokningen med en annan förskola eller skola.

  • Om ni behöver ta med er barnvagnar, tänk på att ange rätt antal vagnar i bokningsförfrågan.

  • Bergkvarabuss meddelar alltid om resan kan genomföras med en bokningsbekräftelse via e-post. Har ni inte fått besked 10 arbetsdagar före bokad dag kontakta Bergkvarabuss på telefon 040-53 53 23.

  • Läs noga bokningsbekräftelsen vad gäller upphämtningsställe och tid. Tiden på bokningsbekräftelsen gäller som avgångstid. Respektera detta och var därför på plats i god tid.

  • Observera att det inte är tillåtet med mat och dryck på bussen.

  • Avboka genom att ringa Bergkvarabuss på 040-53 53 23 eller e-post naturbussarna@bergkvarabuss.se. Avbokning ska göras så fort som möjligt men senast 6 timmar före avfärd

Kompletterande bokning för rullstolsburna elever

Skolorna ska göra beställningen via telefon 040-34 28 65 och välja skolresor, med fem arbetsdagars framförhållning. Uppge på beställningen att det gäller rullstolstransporter med kulturbussen eller naturbussen. OBS! Gäller endast transporter med rullstolar under skoltid.

Kontakt

För frågor om hur och till vad ni kan använda naturbussen maila boka.museum@malmo.se

Bergkvarabuss växel (ej bokning): 040-53 53 23. Bergkvarabuss kundcenter (ej bokning): 0480-42 55 00. 

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-02-13 11:28