Dansgrupper och dansaktörer

Tetris med Dansstationens turnékompani. Foto Imre Zsibrik.

Tetris med Dansstationens turnékompani. Foto Imre Zsibrik.

I Malmö har du chans att uppleva samtida dans av hög kvalitet. Utöver Skånes Dansteater finns flera organisationer och fria grupper med dansen i fokus.

Danscentrum Syd är en centrumbildning och resurscentrum för frilansande professionella dansare, koreografer och pedagoger i södra Sverige. Danscentrum Syd erbjuder bland annat daglig träning och workshops för yrkesverksamma dansare.

Dansstationen

Dansstationen är regional gästspelsscen för samtida dans. Verksamheten består av gästspel, turnékompani och koordinering av ”Salto!-festivalen” - landets största dansfestival för barn och unga.
Dansstationen främjar danskonstens mångfald och presenterar kvalitativ dans för alla åldrar, främst på hemmascenen Palladium.

Flytande Galleriet

Flytande Galleriet består av dansare och koreografer som tillsammans arbetar processinriktat med föreställningar, workshops och performance.

In-discourse AB

In-discourse studio ligger i lokstallarna i Kirseberg och är en kreativ plats där olika typer av event och projekt genomförs. Kärnan i In-discourse utgörs av musikproducenter, dansare/koreografer och interaktionsdesigners.

Memory Wax

Memory Wax är ett Malmöbaserat danskompani med ett starkt visuellt uttryck och ett avskalat, teatralt rörelsespråk.

Mr. Rice & peanuts 

Mr. Rice & peanuts är en Öresundsbaserad konstnärsduo som arbetar med dans och performance utifrån fria koreografiska landskap.

Rörelsen - koreografer i Skåne

Rörelsen består av dansare och koreografer som individuellt driver olika konstnärliga projekt med fokus på samtida dans, genom föreningen och kooperativet Rörelsen.

Sardine Sauvage

Sardine Sauvage är ett konstnärskollektiv som producerar scenkonst, främst inom dans och musik där de specialiserat sig i klätterdans, så kallad vertikaldans.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-07-23 11:14