Dans- och teaterscener

I Malmö finns flera scener för teater, dans och scenkonst. Utöver de stora scenerna på Malmö Opera, Malmö Stadsteater och Skånes Dansteater spelas och dansas det på flera mindre scener.

 1. Folkets Park (Falsterbogatan 18)

  Scenen drivs av en ideell förening som arrangerar teater, cirkus, dans, film, musik och litteraturevenemang. Arrangemangen vänder sig till barn inom förskola och skola men även till barn och vuxna på fritiden.

  .
 2. Norra Vallgatan 28

  Bastionen är hemmascen för InSite och Teater Foratt men också en gästspelscen för andra fria grupper i Malmö.

  .
 3. Bergsgatan 31 

  Bryggeriteatern är Teaterhögskolans scen och ligger på Berggatan, nära Möllevångstorget.

  .
 4. Bergsgatan 29 (Kulturhuset Mazetti)

  Inkonst drivs av en ideell förening och har fyra scenutrymmen: klubben, loungen, foajébaren och teatern (black box). Här arrangeras konserter, föredrag, klubbar, filmvisningar, teater-, dans- och perfomanceföreställningar.

  .
 5. Torpgatan 21
  Scener och teknik

  Paraplyorganisation för drygt 30 amatörteaterförningar i Malmö. De har ett teaterhus mitt i centrala Malmö med tre scener.

 6. Östra Rönneholmsvägen 20
  Operahuset och scenerna

  Stora scenen på Malmö Opera är en av Nordens största salonger och rymmer drygt 1500 åskådare. Själva scenen tillhör de största i Europa. Utöver huvudscenen finns även Verkstan som är en så kallad black box-scen.

  .
 7. Malmö Stadsteater

  Hipp, Kalendegatan 12
  Intiman; Östra Rönneholmsvägen (intill Malmö Opera)
  Studion, Kalendegatan 12b

  Malmö Stadsteater är en av Sveriges ledande stadsteatrar och sätter upp cirka femton produktioner per år. Repertoaren både speglar det nya Malmö och håller de klassiska mästerverken levande.Malmö Stadsteater spelar på framförallt tre scener; Hipp, Intiman och Studion.

  Hipp
 8. Olof Palmes plats 1

  Moomsteaterns scen ligger vid Nobeltorget. Salongen rymmer 150 personer och kan även användas som konferenslokal.

  .
 9. Norra Parkgatan 2

  Moriska Paviljongen drivs av Re:Orient och ligger i Folkets Park. I lokalerna arrangeras konserter, teaterföreställningar och mycket mer. Lokalerna kan även hyras för konferenser, fester och andra evenemang. Här finns en stor scen, spegelsal, stor foajé, bistro och en trädgård med gott om plats utomhus.

  .
 10. Amiralsgatan 35 (Folkets Park)

  Privat teater som drivs av Julius Fritid & Nöjen AB. Salongen rymmer drygt 600 platser och här spelas det mestadels musikal, fars och humoristisk show.

  .
 11. Södergatan 15

  Palladium ligger mitt på gågatan, nära Gustav Adolfs torg, och är hemmascen för Dansstationen och Musik i Syd. Här arrangeras musik, teater och dans för både vuxna och barn.

  .
 12. Östra Varvsgatan 13a

  Skånes Dansteater är Sveriges största fristående dansinstitution. De är ett repertoarkampani som presenterar verk av samtida svenska, nordiska och internationella koreografer. Scenen ligger i de gamla båghallarna vid Dockan.

  .
 13. Södra Förstadsgatan 18

  Mitt i centrala Malmö, på gågatan, ligger Victoriateatern som drivs av en ideell förening. Utbudet varierar från film och musik till teater och stand-up. Teatern är särskilt känd för sitt picknick-koncept.

  .