Om Sommarscen Malmö

Bild på artist och publik i Pildammsparken.

© Malmö stad. Foto: Johan Bävman

Varje sommar presenterar Sommarscen Malmö föreställningar i stort och litet format. Programmet bjuder på allt från utmanande till lättillgängliga upplevelser, på både väntade och oväntade platser.

Gemensamt för alla arrangemang är att de äger rum utomhus, att de är med fri entré och att de ska bjuda på en mångfald av scenkonst för barn, unga och vuxna under två sommarmånader.

Bakgrund

Sommarscen, som är en del av Kulturförvaltningen i Malmö stad, arbetar för att väcka nyfikenhet för scenkonst i alla former. Samtidigt som vi profilerar Malmö som en kulturstad för alla genom ett varierat program, med både bredd och djup.

Verksamhet

Sommarscen presenterar varje sommar minst 150 föreställningar under bar himmel, på 30-40 olika spelplatser runtom i Malmö. Ambitionen är ständigt utmana, överraska och inspirera publiken. Programmet spänner från det unika och oväntade mötet till det breda och folkliga med allt från barnteater, dans, litterära vandringar och jazz till film, pop, nycirkus, allsång och musik från hela världen. Föreställningar i både stort och litet format på Pildammsteatern, i parker, vid vattnet och i Malmös stadsmiljö.

Med både regionala, nationella och internationella gästproduktioner och samproduktioner med Malmös kulturinstitutioner och fria aktörer skapas ett varierat programutbud med både bredd och djup.

Senast ändrad: 2018-06-12 11:54