Biografer i Malmö

Glada människor i biosalong. Foto: Colourbox.

Malmö har fem biografer runt om i staden - Biograf Spegeln på Stortorget, Panora på Möllevången, SF Filmstaden på Entré, SF Filmstaden på Storgatan samt SF Royal på Södertull.

Biograf Spegeln

Biograf Spegeln ligger på Stortorget. Spegeln drivs av Folkets Hus och Parker, som har en rikstäckande verksamhet. Spegeln visar kvalitetsfilm från hela världen, visar Cinematekets filmer, håller i serien Filmögat, ger så kallad babybio och gör digitala visningar med operor med mera från bland andra The Metropolitan i New York. Spegeln har även ett utställningsrum för foto och videokonst i biografens foajé.

Panora

Malmös nya biograf på Möllevången, drivs av Folkets Bio Malmö. Sveriges största kvalitetsfilmbiograf med tre salonger. Fokus ligger på svensk och utländsk kvalitetsfilm tillsammans med festivaler, samtal och evenemang. Är även ett nationellt centrum för ung filmkultur med satsningarna Juniora (2-12 år) och Unga Panora (13-20 år).

SF Royal

Salongen har 501 platser. Royals duk är vid Cinemascope, det största format som används idag, inte mindre än 122,27 kvadratmeter.

SF Filmstaden Entré

Den 19 mars 2009 invigdes Filmstaden Entré. Biografen har fem salonger med totalt 462 fåtöljer.

SF Filmstaden Storgatan

Biografen har åtta salonger och invigdes 1998. Den ligger centralt i Malmö, en parallellgata till gågatan.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-22 15:43