Publicerad 2016-04-14 11:55

Senast uppdaterad 2018-08-01 09:30

Om anmälan till kulturskolan

film, foto, musik, serieteckning, teater, dans, bild

På Malmö Kulturskola kan du gå kurser efter skolan i film, bild, dans, foto, mängder av instrument, sång, serieteckning och teater. 1 maj öppnade anmälan till nästa läsår 2018/19.

Anmälan är öppen hela året för de flesta musikkurser. För övriga ämnen och kurser öppnar det nya utbudet den 1 maj. Det är först till kvarn som gäller. För att komma med i första antagningen ska du anmäla dig senast 23 maj.

För vem?

Kulturskolan är till för alla barn och unga som bor i Malmö som är 7-19 år. Vissa kurser är för vissa åldrar, vilka ser du på anmälningssidan.

När?

All undervisning är efter skoltid.

Var?

Vi har kurser i Kulturhuset Mazetti och på skolor i Malmös alla områden.

Kostnad?

En kurs kostar 300 kr per termin.
Att hyra ett instrument kostar 200 kr per termin.

Hur?

Det är först till kvarn som gäller. Det går bra att skicka in anmälan när som och du får plats enligt turordning. Finns det inte plats ställs du i kö.
Vissa kurser har längre kö än andra, det är piano, keyboard, fiol, gitarr, elgitarr, elbas, rock-& popskola, slagverk och sånggrupp. Därför kan det vara bra att välja mer än en kurs.

Hur går antagningen till?

Fördelningen av köplatser sker utifrån anmälningsdatum. Möjligheterna att få en plats i kulturskolan ökar om du anmäler dig till flera kurser.

När du fått plats får du ett platserbjudande med posten. Ett platserbjudande måste bekräftas, annars går platsen till annan sökande. Har du bekräftat din plats får du en kallelse i augusti till upprop/schemaläggning.

Öppet Hus

Den 19 maj kl 11-14 håller vi öppet hus i Kulturhuset Mazetti för alla som vill komma och prova på. Fri entré.