Film & foto

Animerad film

Att animera betyder "att ge liv". I en animerad film ger du bilder eller föremål liv genom att du filmar en eller ett par bildrutor i taget. Tekniken gör det enkelt att få en pappersfigur eller en lerklump att röra sig! Vi jobbar i mindre grupper och gör filmer i olika tekniker. Från 9 år 

Klassisk 2D-animation

Att animera betyder "att ge liv". I klassisk tecknad 2D-animation gör man film genom att rita många olika teckningar av det som ska röra sig. När man snabbt bläddrar igenom bilderna får teckningarna liv. Tekniken är mer än hundra år gammal men vi använder dator som redskap.

I kursen Digital 2D-animation lär du dig göra klassisk tecknad animation. Du får lära dig att teckna med en ritplatta och att använda programmet Toon Boom Studio. Undervisningen sker i grupp men varje elev arbetar individuellt vid en egen datorstation. Det är bra om du tycker om att rita och har viss datorvana. Från 10 år

Mobilfotografi

Den bästa kameran är den du har med dig! Det här är en kurs för dig som vill utvecklas som mobilfotograf tillsammans med andra som delar ditt intresse. Med den nya, smarta mobiltekniken är det lätt att alltid ha med sig både kamera, redigeringsutrustning och fotogalleri -överallt!

Kursen går igenom flera kamera- och fotoredigeringsappar men även kringutrustning som t.ex. olika linser. Vi blandar vanliga lektioner med photowalks utomhus. Olika övningar kommer att utmana och utveckla din kreativitet och ditt bildseende. Fotona delas framförallt via nätverket Instagram. Du behöver inte ha en egen smartphone för att delta i kursen.  9-16 år

Kreativ fotografi

Bli säkrare på din kamera tillsammans med andra som delar ditt intresse!Utveckla ditt färg-, form- och bildseende genom olika uppgifter i digitalt foto och bildbehandling. Du redigerar dina foton i Photoshop Elements.

Vi går på foto- och konstutställningar och vi går ut och tar egna bilder. Tonvikten ligger på det kreativa bildskapandet.
10-16 år

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-26 14:11