Automatorkestern

Den så kallade Automatorkestern har gjort en efterlängtad comeback! Denna gång i utställningen Tidernas stad på Teknikens och Sjöfartens hus.

Varje lördag spelar den mekaniska orkestern "live" i utställningen  kl 13:00, 13:30, 14:00 och 14:30 medan den övriga dagar finns för beskådan. Under julen 2009 byttes dess vanliga repertoar ut mot Jingle Bells. Se julfilmen!

Orkesterns historia

Den tillverkades i England, troligtvis i slutet på 1920-talet. En gång i tiden visades denna mekaniska orkester på varuhuset Wessels i Malmö. Nu har Malmö Museer renoverat orkesterns mekanik och styrning. Med nyinspelad musik och nya specialsydda kostymer har de sju orkestermedlemmarna efter nästan 50 år gjort entré igen.

Se Timbuktus video "Välj mig" på youtube där orkestern medverkar, innan den var helt var helt färdigrenoverad. Videon vann MTV's pris för bästa musikvideo vid Grammisgalan i januari 2010.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2014-10-09 16:06