Barn och skola

 foto: Andreas Nilsson/ Malmö Museer

Till Malmö Museer är barn och unga, elever och lärare, varmt välkomna! Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra.

Vi har visningar av utställningar och pedagogiska program med en mängd olika teman! En del av våra utställningar och program ingår också i Science Center Malmö Museer. Titta under rubrikerna i högerspalten för att se vad vi har att erbjuda.

Teckentolkad introduktion till Malmö Museers pedagogiska verksamhet:

Kreativa verkstäder

Vill du ha mer information om våra kreativa verkstäder och andra öppna aktiviteter för bland annat barn och unga, klicka här.

En hållbar framtid - Agenda 2030

Missa inte denna spännande utbildning i hållbar utveckling som består av 5 träffar. Målet är att ge eleverna både djupare kunskap och handlingskompetens. Utbildningen genomförs i samarbete med Kretseum, Sysav och Marinpedagogiskt center. För årskurs 7-9.
Läs mer och om hur ni anmäler er här. (pdf, 457.8 kB)

Det som rör oss – ett performativt laboratorium i teckenspråkets universum

Vardagar 7 maj–9 juni kl. 9.30 och 12.30 för grupper 
Installation och föreställning där man bjuds in att uppleva och leka med svenskt teckenspråk. Upplevelsen vänder sig till alla elever från 7 år och uppåt till och med gymnasiet, bokning sker via Kulturkartan eller via kontakt@kollaborativet.se
Med scenkonstgruppen Kollaborativet och med stöd från Allmänna Arvsfonden, Kulturrådet, Kultur Skåne, Lunds Kommun och Sparbanksstiftelsen.

Boka höstens program

Från och med den 7 maj är du välkommen att boka höstens pedagogiska program. Du mailar till museets bokning på boka.museum@malmo.se  för att anmäla ditt intresse. Observera att du som pedagog endast kan boka in din egen klass!

Astropedagogen

Se hit pedagoger i årskurs 1–3! Nu kommer en ny chans att tillsammans med era elever navigera bland stjärnor och planeter. Träffa astropedagogen Peter från Tycho Brahe-observatoriet i Oxie som svarar på barnens alla frågor om rymden.
Aktuell dag: tisdag 5 juni. Två lektioner dagligen - kl. 9.30 och 10.30. Max 20 personer/lektion. Bokning.

Naturen som komplement till klassrummet

Vi använder bokskogen i Torup som pedagogisk arena och
erbjuder fortbildning i hur du som pedagog kan använda naturen som komplement
till klassrummet. Upplägget är att du som pedagog fortbildas samtidigt som klassen har en utedag.
Under dagen är du tillsammans med din klass i Bokskogen och
får handfasta tips samtidigt som dina elever lär med alla sinnen.
Läs mer om hur du anmäler dig här. (pdf, 453.5 kB)

Språkvandring

Malmö Museer erbjuder språkvandring under en dag i Bokskogen, Torup, för språkklasser/grupper i Malmö.Vi vandrar tillsammans i skogen och möter nya miljöer som vi sätter ord på och lär in nya begrepp. Er medhavda lunch kan tillagas över öppen eld i vår inspirationsträdgård.
Läs mer om hur du anmäler dig här. (pdf, 858 kB)

Välkommen till Sverige
- Malmö Museum som flyktingförläggning och de vita bussarna 1945

Välkommen till Sverige handlar om krigsslutet 1945 och om när Malmö Museum förvandlades från ett offentligt museum till en flyktingförläggning för de kvinnor och män som räddats ur nazismens koncentrationsläger. De räddades genom Röda Korsets aktion De vita bussarna.

Du kan boka en visning av utställningen. Målgruppen är högstadiet och gymnasiet samt vuxengrupper. Maila boka.museum@malmo.se eller ring 040-34 44 23.

Foto: Anna Gullmark/Malmö Museer

Besök vårt nya Akvarium med en mångfald av djur! Såväl Nemo och hans vänner från korallreven som fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder!

Upptäck djurens fantastiska sätt att hitta mat, gömma sig eller luras.
Möt fiskar, reptiler, spindlar och andra kallblodiga djur öga mot öga.

Boka en skolhistorisk träff:

Mellan rotting och hartass – skolan för 100 år sedan

Att det var skillnad på att gå i skolan förr och nu, det förstår de flesta. Men hur var det egentligen? Vi besöker er i klassrummet och berättar om skolan för 100 år sedan. Eleverna får prova på hur en skoldag kunde vara, med psalmsång, skriva på griffeltavla och skolgymnastik. Vi berättar om skolans uppfostrande roll där disciplinen hade stor betydelse. Träffen riktar sig till barn i åk 1-3. Kontakta Bokningen för mer information.

Naturbussarna

Naturbussarna skjutsar kostnadsfritt Malmös förskolor och grundskolor till naturen! All information om bokning och vart ni kan åka hittar du här.

Båtlekrummet

© Johanna Rylander/Malmö Museer

Båtlekrummet på Teknikens och Sjöfartens hus är ett äventyrshav! Med skepp från olika tider och vackra föremål ur våra samlingar bjuds barnen in till lek och upplevelser. Här finns också en mysig småbarnshörna och en läshörna med böcker om båtar och havet. Formgivningen har gjorts med hjälp av experter på lek: barn från två förskolor i Malmö. För alla upp till 10 år.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-05-24 12:59