Publicerad 2018-06-11 10:52

Senast uppdaterad 2018-06-28 12:29

Sommaren på museet

Fyra dagars äventyr i Bokskogen á la Robin Hood, visningar av slottet Malmöhus, fånga plankton och titta i mikroskop ... Sommaren 2018 på Malmö Museer är fylld av aktiviteter för såväl stor som liten!

Foto: © Jenny Eliasson/Malmö Museer

26–29 juni, 3–6 juli samt 7–10 augusti, kl. 9–ca kl. 15, i Torup
Välkommen till spännande lägerdagar i Bokskogen - ett fyra dagars äventyr à la Robin Hood!

Du får lära dig att smida ett eldstål, prova på pilskytte, slå ett rep och mycket mer. För barn i Malmö mellan 8 och 12 år. Anmälan senast 2 dagar innan lägerstart. För anmälan och mer information, klicka här!

Sommarvisningar av Malmöhus slott

Foto: © Marcus Marcusson/Malmö Museer

27 juni–2 september, onsdagar–söndagar
Kl. 13 på svenska, kl. 15 på engelska/In English.

Följ med på en visning av Nordens äldsta bevarade renässansslott och hör mer om dess brokiga historia!

29 juni–30 juni kl 19, 1 juli kl 16, Borggården
Sommarscen Malmö gästar slottets borggård! Vi bjuds på en uppsluppen och färgstark opera av Isabelle Aboulker där publiken tas med på en resa till dödsriket. Museet på Slottsholmen har öppet fram till kl 19 den 29 juni–30 juni. Läs mer om föreställningen här.

Hamnfestivalen på Limhamn

26–29 juli, kl. 11–20 torsdag–lördag, kl. 11–17 söndag
Malmö Museer hittar du i Fiskehamnen! Kom och titta på sillabåten Gunhild och prova på att slå rep i repslagarbanan.

Vattenvetarna

Foto: © Matilda Thulin/Malmö Museer

30 juli–3 augusti, kl. 12–16, Slottsholmen
Vatten är nyckeln till allt liv, det var här allt började. De kanske mest betydelsefulla av alla organismer i havet är plankton. De är nästan omöjliga att se för blotta ögat, men med modern teknik kan vi förstora och studera dem.

Tillsammans gör vi vattenanalyser, fångar plankton, tittar i mikroskop och gör förstoringar på en TV-skärm. För alla mellan 7 och 16 år.

Folkdans på Borggården

5 augusti kl 14, Borggården
I år fyller Hembygdsgillet Malmö 100 år. Det firar de bland annat genom att bjuda in vänföreningar till Malmö, och tillsammans bjuder de på en uppvisning av traditionella folkdanser på slottets borggård. Deltar gör – förutom Hembygdsgillet Malmö - Volkstanzgruppe Besse från Tyskland, Wayfarers från England samt The Manx Folk Dance Society från Isle of Man, totalt ca 70 personer.

Kreativ verkstad på Malmöfestivalen

© Marcus Marcusson / Malmö Museer

13–17 augusti 2018, kl. 11–18, Barnlandet
På ett lekfullt sätt lär vi känna de 17 globala mål som FN och världens ledare har enats om. Gör en egen Globala målen flagga, skapa hängande mobiler och ta med dig en lott från Globala målen-lotteriet –där alla vinner!

Öppna visningar av 30-talsutställningarna

15 augusti–7 september; onsdagar, torsdagar och fredagar kl. 14
Välkommen på en gemensam visning av utställningarna The Mexican Suitcase, Mellan depression och världskrig och Drömmar om Hollywood! Visningen tar ca en timme.