Publicerad 2018-08-07 14:03

Senast uppdaterad 2018-08-13 10:13

Välkommen till Baltathon

Välkommen till Baltathon ett hackaton där du kan hjälpa till att inspirera baltiska museer och turistattraktioner att nå nya digitala höjder! 25 september 2018 kl. 10–16 går det av stapeln på STORM, Citadellsvägen 7 i Malmö.

Till Baltathon bjuder vi in programmerare, formgivare, internationella experter och dig! Bidra med inspiration och smarta lösningar och tävla om bästa prototypen av en digital spelinriktad guide. Två vinnande prototyper kommer att utnämnas en av en jury och en av publiken.

Två dagar, den 11 och 18 september kl 10, kan du om du vill hänga med på en warm up på museet. Då visar museets pedagoger några av dess attraktioner: Ubåten, Malmöhus slott och Akvariet.

Baltathon och warm up är helt kostnadsfria. På Baltathon den 25 september bjuder vi på lunch och ficka. Du anmäler dig mellan den 10 augusti och den 1 september via den här länken.

Baltathons facebook-event.

Baltathon är en del av projektet BalticMuseums: LoveIT. Projektet är ett samarbete mellan museer, turistattraktioner, IT specialister och forskningsinstitutioner från länder kring Östersjön. Det medfinansieras av europeiska regionala utvecklingsfonden i programmet Interreg South Baltic.