Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

30-talets nyorientering av kvinnokroppen

Söndag 14 oktober 2018 kl. 14, Slottsholmen
Föredrag med Emma Severinsson, doktorand i historia och lärare i Modevetenskap, Lunds universitet. Med utgångspunkt i Malmö Museers utställning Drömmar om Hollywood, pratar Emma om 30-talets nya kroppsideal, helt olikt tjugotalets pojkflicka. På 30-talet var det kvinnliga former i fokus, som underströks av åtsmitande material i raffinerade skärningar. I samarbete med ABF Malmö.

Konsert i Malmöhus slott

21 oktober kl. 14, Riddarsalen
Musik från Christian IV´s hov och renässansens Europa. Johan Linderoth, tenor och Dohyo Sol, renässansluta.

Foto: © Nelly Hercberg/Malmö Museer

Gör din egen betlykta eller dödskalletvål i vår kreativa verkstad. Leta dödskallar i utställningarna och lyssna till spännande skrämmande spökhistorier. Välkommen till höstlovet på museet!

Läs mera här.

Robotliga

Foto: Anna Gullmark/Malmö Museer

Lördagar 18 augusti–15 december kl. 13–16, Foajén Teknikens och Sjöfartens hus. OBS: Ingen Robotliga den 29 september och 6 oktober.
Prova-på-programmering varvas med programmeringsträning med Malmö Kreospaceförening. Under hösten startar sedan ligaverksamheten upp. När ligan är igång blir det matchverksamhet varannan vecka. Programmeringen sker med Lego mindstorms EV3 robotar. Ta gärna med egen dator. Inget krav på medlemskap. Kostnadsfritt. Från 9 år, är du yngre ta med en förälder!

Bli uppfinnare för en dag

Söndagar 19 augusti9 december kl. 1316, Teknikens och Sjöfartens hus
Bygg och programmera LEGO-robotar tillsammans med Malmö Uppfinnarförening.

Kreativa verkstäder

I höst fortsätter vi att erbjuda kreativa verkstäder! Nästa gång blir under höstlovet 29 oktober–3 november på Teknikens och Sjöfartens hus. Läs mera här!

Talgoxe. Detalj från plansch. © Matso Pamucina / Malmö Museer

I höst erbjuder Malmö Museer föreläsningar om allt från stadens lockelser och faror för våra småfåglar, Ingmar Bergman och den svenska modellens välfärdsstat till om att vara journalist i en krigszon förr och nu.

Läs mer om föreläsningarna här!

Jul på slottet

© Nelly Hercberg / Malmö Museer

2 december 2018 kl. 10–17
Välkommen till Jul på slottet! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden, julmaten och korvgrillningen. Barnen kan hälsa på tomtefar, lyssna på sagor och julpyssla. Julgranen står pyntad i riddarsalen, där det bjuds till dans. Lyssna till körsång eller ta en åktur med häst och vagn. Fri entré.

Visningar av ubåten U3

Detalj ur foto: © Andreas Rasmusson / Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för skola

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Senast ändrad: 2018-10-10 13:17