Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Människor <3 fåglar = sant?

18, 20, 21, 22 februari kl. 14
Öppna visningar av fågelutställningen.

Maten på Malmöhus

Söndag 17 mars kl. 14, Borgstugan, Slottsholmen
Matarkeologen Hanna Tunberg guidar oss igenom de dignande kungliga matborden som det kunde sett ut på Malmöhus slott under 1500-talet. Restaurang Wega erbjuder lättare tilltugg.

Mat i kärl.

Foto: Matso Pamucina / Malmö Museer

Så kan vi anpassa oss till klimatförändringarna

Söndag 31 mars kl. 14, Slottsholmen
Per Schubert, lektor i naturgeografi vid Malmö Universitet, talar bland annat om hur vi behöver planera och bygga våra städer så att dessa är anpassade till klimatuppvärmningen och dess effekter. I samarbete med Kunskapsklubben vid Folkuniversitetet.

Klimatförändringar betyder uppoffringar

Söndag 7 april kl. 14, Slottsholmen
Föredrag. Staffan Schmidt, lektor vid Malmö Universitet, talar om hur vår livsstil och vår kultur utmanas av klimatförändringarna. I samarbete med Kunskapsklubben vid Folkuniversitetet.

Sticklingbytardag

Söndag 14 april kl. 12–16, Slottsholmen (Borggården) Ha era sticklingar redo för här kommer museets stora sticklingbytardag! Lika många sticklingar du har med dig kan du byta mot andra, dock max 10 st. Sticklingarna ska vara märkta med växtens namn samt ha utvecklat rötter och vara planterad i en enkel kruka. Inlämning av sticklingar kl. 12–13. Byte av sticklingar kl. 13.30–16.

Stickling.

Swing-en dansant historia

Söndag 28 april kl. 13, Slottsholmen
Välkommen till en 90 minuters workshop där danssteg varvas med berättande, film och grammofonmusik. Tillsammans med de två artisterna LinaMaria och Jerry, som även driver Teater Trassel, dansar vi oss igenom 1900-talets första hälft. Vi landar i 30-talets USA där vi får prova på den coola pardansen Lindy hop. Bekväma skor för inomhusbruk rekommenderas.

Fladdermusvandring vid slottet

Onsdag 8 maj samt 15 maj kl. 18, Slottsholmen
Titta på fladdermöss vid Malmöhus slott med fladdermusexpert Espen Jensen! Vi samlas på restaurang Wega som håller extra öppet. Där får vi veta mer om våra flygande vänner innan vi går ut i vårkvällen och letar med ficklampor och detektorer som tillhandahålls på plats. Begränsat antal platser, först till kvarn!

Fladdermus

Malmö Museers fönsterrenoveringsdag

Söndag 26 maj kl. 12–16, Slottsholmen
Att renovera äldre originalfönster har många fördelar; både estetiska, hantverksmässiga och energibesparande. Fönsterhantverkare finns på plats på Borggården för att visa och svara på frågor. Klockan 14 föreläser museets byggnadsantikvarier om gamla fönsters kulturhistoriska värde.

Gamla fönster

Foto: Olof Martinsson

Fågelvandring i Slottsparken

Söndag 2 juni kl. 14, samling på Slottsholmen
I början av juni sjunger fåglarna för fullt och den passionerade fågelskådaren Jalle Lorensson tar oss med ut och förklarar vilka fantastiska fåglar som finns i våra parker.

Sommarvisningar av Malmöhus slott

26 juni–1 september, onsdag–söndag, Slottsholmen
Vill du veta mer om slottets brokiga historia? Välkommen att följa med på en visning!
Kl. 13 på svenska, kl. 15 på engelska/In English.

Malmö Sommarscen

Vecka 29, 30 och 31 2019, Borggården
I år gästar Malmö Sommarscen slottets Borggård under tre veckor. Mer info kommer under våren att läggas ut på bland annat www.sommarscen.se.

Senast ändrad: 2019-02-19 14:51