Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Jul på slottet

© Nelly Hercberg / Malmö Museer

2 december 2018 kl. 10–17
Välkommen till Jul på slottet! Vi bjuder på hantverk och försäljning som bygger på gamla och nya traditioner. Malmöhusgardet ger en stämningsfull inramning till marknaden, julmaten och korvgrillningen. Barnen kan hälsa på tomtefar, lyssna på sagor och julpyssla. Julgranen står pyntad i riddarsalen, där det bjuds till dans. Lyssna till körsång eller ta en åktur med häst och vagn. Fri entré. Program >>> (pdf, 667.8 kB)
I samarbete med Malmö Konstmuseum och Sommarscen Malmö.

Robotliga

Foto: Anna Gullmark/Malmö Museer

Lördagar 18 augusti–15 december kl. 13–16, Foajén Teknikens och Sjöfartens hus.
Prova-på-programmering varvas med programmeringsträning med Malmö Kreospaceförening. Under hösten startar sedan ligaverksamheten upp. När ligan är igång blir det matchverksamhet varannan vecka. Programmeringen sker med Lego mindstorms EV3 robotar. Ta gärna med egen dator. Inget krav på medlemskap. Kostnadsfritt. Från 9 år, är du yngre ta med en förälder!

Bli uppfinnare för en dag

Söndagar 19 augusti9 december kl. 1316, Teknikens och Sjöfartens hus
Bygg och programmera LEGO-robotar tillsammans med Malmö Uppfinnarförening.

Kreativa verkstäder

I höst fortsätter vi att erbjuda kreativa verkstäder! Läs mera här!

Talgoxe. Detalj från plansch. © Matso Pamucina / Malmö Museer

I höst erbjuder Malmö Museer föreläsningar om allt från stadens lockelser och faror för våra småfåglar, Ingmar Bergman och den svenska modellens välfärdsstat till om att vara journalist i en krigszon förr och nu.

Läs mer om föreläsningarna här!

Visningar av ubåten U3

Detalj ur foto: © Andreas Rasmusson / Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för skola

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Senast ändrad: 2018-11-16 15:03