Visningar och arrangemang

Malmö Museer erbjuder arrangemang och visningar av olika slag. På den här sidan hittar du de arrangemang som är öppna för allmänheten. Krävs det att du förbokar så står det i texten.

Robotliga

Foto: Anna Gullmark/Malmö Museer

Lördagar 18 augusti–15 december kl. 13–16, Foajén Teknikens och Sjöfartens hus.
OBS: Robotligan inställd 15 december pga sjukdom.
Prova-på-programmering varvas med programmeringsträning med Malmö Kreospaceförening. Under hösten startar sedan ligaverksamheten upp. När ligan är igång blir det matchverksamhet varannan vecka. Programmeringen sker med Lego mindstorms EV3 robotar. Ta gärna med egen dator. Inget krav på medlemskap. Kostnadsfritt. Från 9 år, är du yngre ta med en förälder!

Öppna visningar av Malmöhus slott

© Marcus Marcusson / Malmö Museer

2–6 januari 2019, Slottsholmen
Vill du veta mer om slottets brokiga historia? Välkommen att följa med på en visning! Kl 13 på svenska, kl 15 på engelska/In English.

Jullovet på museet

Kreativ verkstad på tema teater, visningar av Malmöhus slott och sagovandringar i trettonhelgen ... Välkommen till ett innehållsrikt jullov för alla åldrar på Malmö Museer! Läs mera här ... !

Visningar av ubåten U3

Detalj ur foto: © Andreas Rasmusson / Malmö Museer

På Teknikens och Sjöfartens hus kan du besöka ubåten U3. Den är öppen dagligen kl 10–17. På tisdagar och söndagar kl. 13–16 finns dessutom U3´s besättningsmän på plats, för att berätta om livet ombord en ubåt. Grupper förbokas på 040-344423.

Aktiviteter för skola

Museets pedagoger levandegör historia, teknik och natur, erbjuder spännande experiment och ser till att ni får det där lilla extra. 

Senast ändrad: 2018-12-14 15:16