Malmö Museers gruppvisningar

Boka en visning för din grupp på Malmö Museer! Malmös historia, smarta uppfinningar, djurens finurlighet och Öresunds magiska värld. Vi erbjuder visningar av både våra tillfälliga och våra permanenta utställningar och erbjuder också stadsvandringar av olika slag.

Nedan kan du läsa om de visningar vi erbjuder hela året av våra basutställningar samt våra tillfälliga utställningar.

Foto: Andreas Rasmusson/Malmö Museer

Här finner du utställningar om bland annat teknik och sjöfart, en riktig ubåt och ett experimentarium. Utställningar markerade med asterisk ingår i vårt Science Center Malmö Museer.

Muskler och motorer*

Från ren muskelkraft till avancerade motorer. Hur används energin i ånga, gas, bensin och elektricitet? Kliv in i teknikens värld!

Ubåten U3

Hur är det att arbeta och leva i en ubåt? kryp in i skrymslen och vrår, hör historien om hur det var på riktigt. Varje tisdag och söndag klockan 13 finns också den riktiga u-båtsbesättningen på plats.

Smart!*

Tandpetare och spettkaksjärn, pacemaker och nanoteknik. Det är några av de 32 skånska uppfinningar som visas i utställningen Smart!

Tidernas stad

Det fanns en tid då Malmös fabriker gjorde de största båtarna och de bästa strumporna. Utställningen berättar om Malmös historia från 1850-talet till idag, dess människor i arbete och kamp.

Kustland

Foto: Andreas Rasmusson/Malmö Museer

Den skånska kusten är lång, här finns badstränder och hamnar, stora färjor lägger till och dykare undersöker livet under ytan. Möt människorna vid kusten i utställningen. Vem var den modiga Aina Cederblom och hur gick det egentligen till när hjulångaren Gefion sjönk? Det är frågor som besvaras under en visning av Kustland.

Intryck*

Under 1700-talet katalogiserade Linné växter och djur. De namn han gav är aktuella än idag. Utställningen ger en inblick i Linnés tid.

Himmel och jord*

I Himmel och jord får ni möta renässansmannen Tycho Brahe och frihetstidens Mårten Triewald. Tycho, kanske världens mest berömda skåning, observerade stjärnhimlen och upptäckte något som ledde till en helt ny världsuppfattning.

Kallebåten

Ta en tur i vår fiskebåt, besök en hodda och rensa sill. Upplev livet som fiskare på 1900-talet. Säsongsbetonad.

På Slottsholmen hittar du Malmöhus slott, vårt Akvarium och basutställningar om platsens historia och vår natur.

Akvariet

Boka en visning i vårt nya Akvarium, med en mångfald av djur - såväl Nemo och hans vänner från korallreven som fiskar utan ögon och giftormen med världens längsta huggtänder!

Färg Form Funktion

Ett rum med riktiga men uppstoppade djur. Om vikten av att ha ett bra skal eller en vacker färgdräkt.

Biologisk mångfald

Med hjälp av utställningarna Akvariet och våra naturhistoriska utställningar diskuterar vi frågor kring temat biologisk mångfald.

Vår Natur

Foto: Johanna Rylander

Hur gammal är jorden och hur har livet utvecklats? Vad finns det för djur i vår närhet? Hur använder och påverkar vi naturen där vi bor och globalt? Vilka är våra naturresurser? Befolkningsökningen och vår moderna livsstil innebär att vi förbrukar en alltför stor del av de resurser som står till buds. Hoten mot vår planet tas upp, men här ges också exempel på vad som görs för att vända utvecklingen och vad var och en av oss kan bidra med.

Malmöhus slott

Många händelser och livsöden har påverkat slottet Malmöhus från 1400-talet fram till dagens museum. Följ med på en spännande vandring genom slottets många ljusa salar och mörka rum.

På kungens order

Om 1600-talets skånska krig. 1658 blev Skåne svenskt och Malmöhus kom att stå mitt i händelsernas centrum. Hur fördes krig och hur försvarade man sig. Hur var det att byta land på 1600-talet?

Makt över människor

En utställning om Malmöhus från 1700-talet till idag.  Möt livsöden från pestens härjningar, straff och avrättningar, fångars brott och umbäranden i fängelset.

Foto: Matso Pamucina/Malmö Museer

En utställning om människor på flykt och deras längtan efter en framtid i frihet. Om de Vita bussarna och museet som flyktingförläggning samt en filmdel om att vara på flykt och om att hantera sin minnen.

Visningar utanför museets lokaler

Foto: Andreas Rasmusson/Malmö Museer

Malmös minsta museum på Snapperupsgatan. Familjen Olssons hem vid förra sekelskiftet. Det känns som om tiden stått stilla.

Wowragården

Besök en gård från 1600-talet i Södra Sallerup. Hur levde man som bonde förr i tiden? Titta på spännande föremål, kärna smör och gör senap. Besök kan ske under maj till och med september. Läs mer om Wowragården.

Stadsvandringar

Spåren efter medeltiden i Malmö är många. Vi vandrar från Malmöhus genom medeltidens huvudgata till Stortorget och stannar bland annat till vid Kockska gården, Rådhuset och St Petri kyrka.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2017-09-22 10:57