Lovaktiviteter på Malmö Museer

Under skolornas veckolov erbjuder Malmö Museer olika aktiviteter för barn. Om inget annat anges så är aktiviteterna i Kommendanthusets pedagogrum.

Foto: Jenny Eliasson/Malmö Museer

Sommarlovet 2018

Äventyr i Bokskogen med Malmö Museer

26–29 juni, 3–6 juli och 7–10 augusti kl. 9–ca kl. 15, i Torup
Välkommen till spännande lägerdagar i Bokskogen - ett fyra dagars äventyr à la Robin Hood! Du får lära dig att bland annat smida ett eldstål, prova på pilskytte, slå ett rep och mycket mer. Den sista lägerdagen får ni tillsammans lösa ett spännande uppdrag där ni har användning av det ni lärt er under lägrets övriga dagar. För barn i Malmö mellan 8 och 12 år. Anmälan senast 2 dagar innan lägerstart. För anmälan och mer information, klicka här!

Vattenvetarna

30 juli–3 augusti, kl. 12–16, Slottsholmen

Vatten är nyckeln till allt liv, det var här allt började. De kanske mest betydelsefulla av alla organismer i havet är plankton. De är nästan omöjliga att se för blotta ögat, men med modern teknik kan vi förstora och studera dem. Tillsammans gör vi vattenanalyser, fångar plankton, tittar i mikroskop och gör förstoringar på en TV-skärm. För alla mellan 7 och 16 år.

Kreativ verkstad på Malmöfestivalen

13–17 augusti 2018, kl. 11–18, Barnlandet

På ett lekfullt sätt lär vi känna de 17 globala mål som FN och världens ledare har enats om. Målen har vardera en siffra och en text, en färg och en symbol.

Gör en egen Globala målen flagga, skapa hängande mobiler och ta med dig en lott från Globala målen-lotteriet –där alla vinner! Kreativt, lärande och medskapande – för en gemensam hållbar värld.

Drop-in

Höstlov. © Matso Pamucina / Malmö Museer

Under februarilovet, påsklovet och höstlovet är det öppet hus med kreativ verkstad vardagar kl. 13–15.

För fritidshem

På förmiddagarna är fritids välkomna att boka in en grupp kl. 9.30–11.00. (OBS! Ny tid).
Begränsat antal platser. Boka på tel. 040-34 44 23, telefontid: kl. 9–12 måndag–fredag, eller maila en förfrågan till boka.museum@malmo.se .

Till jul är det Barnens jul i samband med Jul på slottet vid första advent.

Vi har ingen möjlighet att svara, men dina synpunkter är värdefulla för oss. Om du vill ha svar på en fråga hittar du kontaktuppgifter här.

Senast ändrad: 2018-06-19 10:53