Spela själv

Person som spelar elgitarr. Foto: Colorbox.

För dig som vill lära dig att spela ett instrument, starta ett band, sjunga i kör eller spela musik med andra finns flera olika möjligheter.

Arena 305

Arena 305 är en mötesplats för musikintresserade ungdomar i åldern 15-25 år. De erbjuder utrustade replokaler, DJ-rum, inspelningsstudior, dansstudio och har även två fullt utrustade professionella scener. På Kajplats 305 finns även ett antal replokaler att hyra för dig som är 18-26 år.

Malmö Kulturskola

Malmö Kulturskola är den kommunala kulturskolan som ger alla barn och ungdomar mellan 7-19 år boende i Malmö möjlighet att utveckla sina fritidsintressen. Kulturskolan erbjuder undervisning i flera ämnen och instrument. Alla elever har möjlighet att delta i ensembler och gruppaktiviteter samt medverka i föreställningar och konserter.

Musikhögskolan i Malmö

Musikhögskolan i Malmö erbjuder utbildningar, så som fristående kurser och program inom flera genrer och inriktningar. Musikhögskolan tillhör Lunds Universitet men finns i Malmö.

Studieförbund

Malmös studieförbund erbjuder ett brett utbud av kurser inom musikområdet. Flera studieförbund har replokaler, studior och musikkonsulenter till stöd för de band, körer och andra ensembler som bedriver verksamhet i studiecirkelform.

Regler för gatumusik

För att gatumusik ska upplevas positivt i staden och för att det inte ska bli störande för butiker och andra som är permanent på platsen, har Malmö stad infört ett par regler kring gatumusik. De finns Malmö stads lokala miljöföreskrifter (pdf, 724.5 kB) och här hittar du en kort sammanfattning.

Senast ändrad: 2017-09-26 15:10