Publicerad 2018-05-07 13:35

Senast uppdaterad 2018-07-23 11:39

Angello satsar på initiativ i Malmö

Steve Angello

Steve Angello uppträder på Malmöfestivalen 2018. Foto Hannes Söderlund

Housemusikartisten Steve Angello är klar för årets Malmöfestivalen. I samband med uppträdandet, som blir en av de största och mest spektakulära konserterna i festivalens historia, lanserar han välgörenhetsprojektet ”För vårt Malmö”.

Dj:n och producenten Steve Angello var tidigare i vår aktuell i den återförenade gruppen Swedish House Mafia. I början av 2018 presenterade han ”För vårt Sverige”, ett välgörenhetsprojekt som vill verka för positiv förändring i samhället. Målet är att engagera det svenska folket och näringslivet i Sverige. Satsningen kommer att ha fokus på barn och unga i utanförskap och barn med diabetes.

Konserten på Malmöfestivalen blir startskottet för projektet som i Malmö får namnet ”För vårt Malmö”.

- Tack vare spelningen kommer hela välgörenhetsprojektet att rikta sig mot Malmö i år. Detta då Steve Angello skänker hela gaget för spelningen tillbaka till staden och till de sociala initiativ som bedrivs här, säger David Östberg, projektledare på Malmöfestivalen.

Vad är det som gör att Steve Angello passar så bra på Malmöfestivalen?

- Steve Angello är en världsartist och en av de största i sin genre. Spelningen på festivalen blir den enda gratiskonserten som han gör i sommar och att kunna erbjuda det till Malmöbor och festivalbesökare känns fantastiskt, säger David Östberg.

Detta är en stor bokning som kommer att kräva mycket av festivalorganisationen vad gäller säkerhet och logistik. Hur känns det?

- Som alltid är festivalbesökarnas upplevelse högsta prioritet för oss. Vi planerar till exempel att sätta upp storbildskärmar på Gustav Adolfs torg och på Stortorgets parkering så att så många som möjligt får ta del av spelningen. Med all den kunskap och kompetens som finns inom festivalens projektorganisation så kan det inte kännas annat än bra.

Vad kan publiken förvänta sig?

- Jag vet att detta är en spelning som Steve Angello ser fram emot väldigt mycket. Med det sagt kan publiken förvänta sig en fullmatad upplevelse när han går upp på scenen fredag 17 augusti. Det kommer bli en show och scenproduktion som aldrig tidigare gjorts på Malmöfestivalen.

Vilka sociala initiativ i Malmö som ”För vårt Malmö” kommer att stötta presenteras senare i år. Malmöfestivalen äger rum mellan 10-17 augusti. 

Läs mer om Steve Angello och spelningen på Malmöfestivalens hemsida