Publicerad 2018-05-30 15:30

Senast uppdaterad 2018-05-30 15:39

Sommarscen Malmö 2018

Fåren_by_gary_mulcahey

Programmet för Sommarscen Malmö 2018 är här. En efterlängtad
karamell med en smak som är lika väntad som oväntad, djärv som folklig. Och den varar länge. Musik, teater, dans, litteratur och film i en magisk mix. Hela 153 programpunkter på 44 olika spelplatser runt om i Malmö.

Sommarscen Malmö presenterar stolt åtta veckor av kulturupplevelser för alla åldrar. Från 16 juni till 9 augusti. Alltid under bar himmel och med fri entré.

– Det vackra med Sommarscen är det breda utbudet av scenkonst och film där alla ska kunna hitta något som lockar. Vare sig du vill underhållas eller utmanas finns det något för dig. Här öppnar sig möjligheten att ta del av något som är lite okänt och låta sig överraskas. Trösklarna är låga - det är bara att dyka upp, säger Anna Novovic, konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö.

I hela Malmö

Nya spelplatser för i år är Möllevångstorget, gamla helikopterplattan i Västra Hamnen, Gyllins trädgård i Husie och Gubbabacken i Fosie. Totalt finns Sommarscen på 44 spelplatser runt om i vår stad.

– Genom att ständigt förändra oss vill vi skapa en rörelse i staden och locka Malmöborna, inte bara till musik, dans och teater, utan även till varandra, säger Anna Novovic.

Satsning på unga

Unga får i år extra stort utrymme genom bland andra Suuz Naffah Cronstam som fixat ett maxat program med akter som Malmö Summer Top Chart och IM'A A DIVA. P3 Din gata är tillbaka med sitt Rooftop Party på Emporia och familjehänget Haffla.

Barn & Familj

Som vanligt har vi ett brett utbud av härliga barnföreställningar. Vår kanske största satsning är Fåren, en internationell och helt galen show om får. Ja, ni läste rätt. Fåren, eller Les Moutons, som den heter på franska är en kanadensisk vandrande teater som gjort succé över hela världen. Nu kommer de äntligen till Malmö.

Internationella stjärnor

Vad sägs om Martha High, James Browns legendariska parhäst,
tillsammans med ett japanskt funkband! Eller Youtube-fenomenet Gasper Nali - som tagit bilen hela vägen från Malawi till Pildammsparken. Rizan Said, dansgolvsmästaren som döpt sitt debutalbum till The King of Keyboard, och så supercreddiga Joan as a Policewoman.

Nyskapande och bekant

Dans och fysisk scenkonst har alltid legat Sommarscen varmt om hjärtat och här har vi mycket riktigt spännande akter att bjuda på. Inte minst det vandrande performanceverket City Horses. Operan Förvandlingar i Helvetet får ni heller inte missa. Och vår populära allsång med Miriam Aïda har vi utökat till fyra tillfällen.

Vi hade kunnat fortsätta hela dagen. Men lättast är kanske att ni surfar in på vår hemsida och tar del av alla fantastiska programpunkter.