KULTURAKUTEN MALMÖ

Välkomna till Kulturakuten Malmö!
Din kulturella hälsa betyder allt för oss. Har du inte möjlighet att besöka oss på plats i dessa tider finns vi självklart även här på nätet. Allt från guidade turer till föredrag, kul workshops för barn, sagostunder och djupdykningar bakom kulisserna samlar vi här. Malmö stads breda kulturliv, rakt in i din digitala enhet.
Oh boy! Allsång med Miriam Aïda
I detta första avsnitt av tre bjuder Mirian Aida och co på bland annat Rose Garden och Michelangelo, och Marisol dyker upp som gästartist. Samla familjen och sjung med för allt vad halsen håller!
Malmö Konsthall: Workshop #3 Luca Frei
Här får du tips på roliga konstövningar att göra hemma tillsammans! Konsthallens konstpedagoger guidar er kort genom vår aktuella utställning och tipsar om övningar inspirerade av utställningen Från Dag till Dag av konstnären Luca Frei. (3:03)
Biblioteken i Malmö – Maria boktipsar om Ghachar Ghochar
Maria boktipsar om kortromanen "Ghachar Ghochar" av Vivek Shanbhag – en hyllad berättelse om rikedom och moralisk undergång. (1:13)
Malmö Konsthall: Workshop #2 - Luca Frei
Här får du tips på roliga konstövningar att göra hemma tillsammans! Konsthallens konstpedagoger guidar er kort genom vår aktuella utställning och tipsar om övningar inspirerade av utställningen Från Dag till Dag av konstnären Luca Frei. (6:30)
Biblioteken i Malmö – Kajsa boktipsar om En ny tid
Kajsa boktipsar om romanen "En ny tid" av Ida Jessen – ett lågmält kvinnoporträtt med vackert språk. (0:48)
Biblioteken i Malmö – Maria boktipsar om Den oändliga familjen
Maria boktipsar om romanen "Den oändliga familjen" som håller läsaren i sitt grepp även efter sista sidan. (1:02)
Minimalistiska väggmålningar förändrar gatubilden
De danska konstnärerna Jonas Georg Christensens och Peter Olsens väggmålningar skiljer sig stort från de utsmyckningar och graffiti vi är vana vid att se i det offentliga rummet. Deras målningar är så diskreta och varsamt utförda att de fullständigt smälter in i byggnaderna de pryder (3:58)
Biblioteken i Malmö – Författarscenen med Josefine Adolfsson
Josefine Adolfsson läser ur och samtalar om hennes nya roman ”Rippad”. Vi får följa Julia i ett Malmö där allt är till salu och gränser ständigt omförhandlas: tjänster, kroppsdelar, vänskap, förtroenden, sanningar och tystnad (13:57)
Biblioteken i Malmö – Författarscenen med Josefine Adolfsson (läsning av "Rippad")
Josefine Adolfsson är författare och guldbaggebelönad manusförfattare. I sina romaner rör hon sig ofta sömlöst mellan fiktion och verklighet. Här läser hon ur sin nya roman ”Rippad” – om Julia, och Yara, och tanken om att ta över Pepparholm (2:17)
Malmö Museer: Malmö på 30-talet
Pia och Helena från Malmö Museer berättar om 30-talets Malmö. Om lagstadgad tvåveckors semester för alla, det stora fokuset på bilen, arkitekturen i Ribershus och mycket mer. (4:11)
Malmö Konsthall: Workshop #1 - Luca Frei
Vår pedagog tipsar om konstövningar att göra hemma, med inspiration ur Luca Freis utställning. (5:00)
Biblioteken i Malmö – Karin Tidbeck lästipsar
Malmöförfattaren Karin Tidbeck bjuder på lästips. (3:05)
Hundar i historien
Hur fungerade det där med hundar i Malmö förr i tiden? Arkivarien Linus Sollin berättar om hundarnas avtryck i arkivens rullor. (5:05)
Hyllning till vårdpersonalen!
Med en egen dans vill några av danseleverna på Malmö kulturskolas tacka Sveriges vårdpersonal för ett fantastiskt arbete. Dansarna heter Carl, Josephine, Naida, Trinnie, Lavisha, Axel och Monika och koreografen Petra Stinissen Anderberg. (4:05)

Upptäck mer

Tips, smakprov och livestreamat från Malmös kulturliv.

Mer från Malmö stads kulturinstitutioner

Här hittar du utställningar, föredrag, samlingar och annat material som du kan ta del av hemifrån. Biblioteken tillhandahåller många digitala tjänster som ger dig tillgång till e-böcker, filmer, spel med mera.