KULTURAKUTEN MALMÖ

Strömmande kultur för barn och unga

Kreativa verkstäder, sagostund och bakom kulisserna på bland annat Malmö Museer, Malmö Konsthall, Malmö Konstmuseum och Biblioteken i Malmö.
Malmö Museer: Kanontornet
Nu blir det läskigt! Henrik visar oss fångtornet och berättar om slottets kusliga historia. (09:38)
Malmö Konsthall: Konstverkstad för barn på arabiska
Här får du tips på roliga konstövningar att göra hemma tillsammans med barnen! Konsthallens konstpedagog Najim Mouhsen guidar er kort genom vår aktuella utställning på arabiska och tipsar om övningar inspirerade av utställningen. (15:18)
Biblioteken i Malmö: Maracaspyssel på Barnens verkstad
Karin från Barnens verkstad känner rytmen och tillverkar maracas av toarullar på löpande band. (05:59)
Biblioteken i Malmö: Gör ett pennställ med Barnens verkstad
Karin från Barnens verkstad försöker skapa lite ordning bland sina pennor, saxar och virknålar och pysslar ihop ett pennställ. (05:00)
Malmö Museer: Bakom kulisserna på Akvariet
Häng med Henrik, museipedagog på Malmö Museer, ner i Akvariet och kika på alla manicker som behövs för att djuren ska må bra. (03:41)
Biblioteken i Malmö: Gör ett ovanligt självporträtt
Biblioteken i Malmö – Gör ett ovanligt självporträtt med Barnens verkstad Text: Lisa från Barnens verkstad fixar ett självporträtt med både insida och utsida. (09:00)
Malmö Museer: Idéplaneten - rörelse ger hälsa
Henrik på Malmö Museer visar Rörelse ger hälsa i utställningen Idéplaneten. Rörelse ger hälsa är fylld med massa experiment för att testa både din kropp och din knopp. (04:30)
Malmö Kulturskola: Tvåornas kör
Se hela sändningen från Mazettihuset med Tvåornas kör. Konserten sändes ut till nästan alla tvåor i Malmö som deltog från sina klassrum. (36:15)
Malmö Museer: Odla egna tomater hemma
Karin från Malmö Museer är i Torup och visar hur man kan odla tomater och andra frukter och grönsaker. (02:06)
Biblioteken i Malmö: Pyssel med Karin del 3 - fågelskådning
Karin från barnens verkstad har fått pippi på fåglar och gör både en fågelbok och en kikare i dagens pyssel. (07:17)
Malmö Museer: Fira demokratin!
Samuel på Malmö Museer berättar om utställningen Fira Demokratin! En vandringsutställning från Sveriges riksdag som berättar historien bakom beslutet om allmän och lika rösträtt. (03:34)
Malmö Museer: Vattenvetarbussen
Henrik, museipedagog på Malmö Museer, visar Vattenvetarnas buss och alla fiffiga verktyg som gör bussen till ett mobilt vattenlabb. (01:36)
Biblioteken i Malmö: Boktips för alla 3–6 år – Monsterhuset
Lisa från Kanini tipsar om läsvärda och roliga böcker. Vad döljer sig i det konstiga huset på gatan? Är det ett monsterhus? (02:00)
Malmö Museer: Den gula undervattensroboten
Henrik, museipedagog, visar Malmö Museers undervattens-RUV. Det är en undervattensrobot som kan filma livet i både söt och saltvatten. Roboten används bland annat av Vattenvetarna för att undersöka livet i vattnet. (01:55)
Biblioteken i Malmö: Boktips för alla 3–6 år – Vargen, Ankan & Musen
Lisa från Kanini tipsar om roliga och läsvärda böcker. Ankan och musen hamnar i vargens mage. De verkar trivas oväntat bra där. Men vad tycker vargen om det? (02:30)
Malmö Konstmuseum: Shapeshifters påskpyssel
Pysseltips: Gör egna masker med paljetter, pärlor, fjädrar eller nåt annat du har hemma. I klippet får du alla tips du behöver för att bli din egen shapeshifter. (01:40)
Biblioteken i Malmö: Gropen – Boktips från Kanini för alla 3 – 6 år
Kort text: Lisa från Kanini tipsar om boken "Gropen". Barnen vill leka i den härliga gropen men de vuxna tycker att det är en riktigt dålig idé. Hur ska det gå? (02:35)
Malmö Museer: Sprutfiskarna
Henrik och Cecilia besöker Malmö Museers sprutfiskar. Fiskarna är som levande vattenpistoler och kan spruta vatten två meter upp i luften för att fånga insekter. Dessutom gillar de att blöta ner besökare! (01:04)
Malmö Konsthall: Tre konstövningar att testa hemma
Skapa konst hemma tillsammans med Malmö Konsthall i påsk! Här är tre övningar som är lätta att göra hemma. Instruktioner för varje övning i videon. (04:34)
Malmö Museer: Bakom kulisserna - flytt av en brandspruta
Just nu håller Malmö Museer på att bygga om för att få plats med en nytt visualiseringscenter. Men då behöver vi flytta på stora föremål i utställningarna. Bland annat en ångdriven brandspruta från början av 1900-talet. (01:22)
Biblioteken i Malmö: Påskpyssel på Kanini
Gör en påskkyckling med Karin från Barnens verkstad. (05:50)
Malmö Konsthall: Konstverkstad för barn
Här får du tips på roliga konstövningar att göra hemma tillsammans med barnen! Konsthallens konstpedagoger guidar er kort genom vår aktuella utställning och tipsar om övningar inspirerade av utställningen. (06:04)
Biblioteken i Malmö: Pyssla med Kanini
Pyssla med Karin på barnavdelningen Kanini. Använd dina gamla toarullar och gör fina djur. (04:45)
Malmö Museer - Häng med bakom kulisserna
Introduktion till vår filmserie. Följ med när vattenvetarbussen undersöker livet i Bulltoftasjön, när vi bygger om teknik och sjöfart, in i skrymslen och vrår på Ebbas hus och mycket mer. (01:27)
Malmö Museer: Möt museets pirayor - om du vågar!
Henrik och Cecilia besöker museets pirayor. I Malmö Museer akvarium finns det rödbukade pirayor. De är snabba på att bitas när det vankas mat. Ibland är de så snabba att de råkar bita varandra... (01:23)

Upptäck mer

Tips, smakprov och livestreamat från Malmös kulturliv.