$left
$middle

Cosplay

Våra Cosplay-gäster ser till att vad som helst kan hända när de minglar runt som sago- och spelkaraktärer under Malmö Game Week.

Ingenting är omöjligt. Kanske fångar du en äkta Pokémon-kram eller en high five från Super Mario, köpslår med en goblin eller brister ut i spontansång med Ariel?

Du kommer att möta en mängd oberoende Cosplay-gäster – karaktärer i kostym från populärkulturens alla hörn som rör sig på konventet. Ordet Cosplay myntades i Japan 1984 men trenden att klä ut sig på konvent har funnits i USA ända sedan 1939.

Program

Möt Cosplayers | Lördag och söndag | från 10:00

Möt våra cosplayers utklädda till olika karaktärer inom populärkulturen.

Panelsamtal Cosplay | Söndag | från 14

Nyfiken på cosplay? Marugitto (Fanny Theallder) har cosplayat i snart 17 år och hunnit med det mesta. Hon går igenom vad cosplay är, varför en cosplayar och hur du gör för att själv komma igång. Du kommer även kunna ställa dina frågor om cosplay.

COSPLAY CONTEST | Lördag | Från 18

Var med och tävla eller se bästa kostym koras i Cosplay Contest.
Junior/barn upp till 15 har en egen kategori i tävlingen.

OM TÄVLINGEN
Vi har flera priskategorier; så alla är lika välkomna! Både du som är helt ny inom cosplay (detta kanske blir din första tävling?), du som varit med ett tag och du som vill tävla på mer avancerad nivå. Det är också okej att "bara" gå upp och visa sig på scenen. Det viktigaste är att du tycker det är roligt att vara med!

Alla åldrar är välkomna!

GOLDEN TICKET TILL COSPLAY-SM
Cosplay har med tiden blivit en seriös konstform och sport, där det går att tävla på både lokal, nationell och internationell nivå. Varje år kvalar tio av Sveriges skickligaste dräktskapare in till Cosplay-SM. Vi delar ut en "golden ticket" (delkval) till cosplay-SM mer info på www.cosplaysm.se Ta med dig en utskriven referensbild.

SCHEMA
10:30-12:30 Anmälan på plats
13:00 Samling
> Förbedömning < Du kommer att få en förbedömningstid när du anmält dig.
18:00 Uppvisning och tävling på scen

sv