$left
$middle

Figurspel

Dunka Hulken med din Captain Marvel eller driv bort fubbickarna som huserar på den gamla borrplattformen i Trelle. Figurspel spelar du på ett slagfält direkt på bordet med tredimensionella hinder, i stället för på en klassisk spelplan.

Det finns figurspel med alla möjliga teman. Fantasivärld, sjöslag, historiska händelser eller rymdfajt – valet är ditt! Det spelen har gemensamt är att de baseras på slag där du startar med att planera förutsättningarna, som till exempel vilka figurer som ska finnas med. Spelet sätts upp som ett landskap, en terräng med hinder enligt spelets tema, direkt på bordet och tärningar avgör resultaten. Skapandet och planeringen inför en spelomgång är en stor del av spelformen.

Välkommen, vi ses där!

Program:

Välkommen in till ett spännande slagfält där vana figurspelare förberett terrängen och guidar dig genom spelreglerna. Utöver spelen här under på så kommer det att finnas display med storspel som Warhammer 40K och Age of Sigmar. Kom förbi och testa, ställ frågor eller bara se hur det ser ut när det spelas.

Rost&Röta | Lördag 11-18 och söndag 10-18

Makrillerna och Zlatanisterna har match i rötboll. Din plan är att utnyttja kaoset för att abdikera bosättningens störiga boss, Zoltan. Vad skulle kunna gå fel?

Gängstrider i en levande postapokalyptisk värld någonstans i södra Skåne.

Saltgraven | Lördag 11-18 och söndag 10-18

Utanför Trelle ångar rostiga fartyg i brisen. De ska en gång för alla driva bort fubbickarna som huserar på den gamla borrplattformen där ute. Hur många kan de va? Du har fler sjöhen än de någonsin kan sätta emot! Segern är nära! Nu ska du bara hutta deras döda kroppar ner i saltgraven och planera en segerfest.

Personliga sjöslag i 28mm skala

Marvel Crisis Protcol | Lördag 11-16 och söndag 10-16

Figurspel med karaktärer från hela Marvel-universumet. Kasta bussar på andras superhjältar, dunka Hulken med din Captain Marvel, hoppa från hustak och rädda dagen!

I Marvel Crisis Protocol ställs hjältar och skurkar mot varandra i kompakta men episka strider. Enkla regler men svåra beslut gör Marvel Crisis Protocol till ett lättillgängligt spel med stort djup. Kom och prova!

Star Wars Shatterpoint | Lördag 11-16 och söndag 10-16

Samla ihop ett gäng med dina favoriter från Star Wars och slåss om ära och rättvisa med ljussablar, blasters och kraften! Star Wars Shatterpoint är ett helt nytt figurspel från succéstudion Atomic Mass Games.

Adeptus Titanicus | Lördag 11-18

Galaxen brinner, Horus har rest sig upp mot Kejsaren nu slåss mänskligheten i det gigantiska inbördeskriget. Ta kontroll över en eller flera gigantiska titaner i samma universum som Warhammer the Horus Heresy – med skillnaden att en vanlig space marine skulle bara vara 8 mm hög och fokus är på titanerna.

Varje titan har en egen kontrollpanel där du håller koll på skador och effekter samt håller koll på dess livsviktiga reaktor samt sköldar.

Malifaux | Lördag och söndag 11-18

År 1908 har människorna upptäckt den alternativa världen Malifaux, fylld med magi, mardrömsmonster och rikedom. Spelet lånar friskt estetik och teman allt ifrån western och steampunk till victorian gothic, ost-asiatisk mytologi och bayou voodoo. För dig som gillar att "fuska" och vill hålla valet öppet mellan flygande demoner, legosoldater, berusade hillbilly goblins, ninjor, kannibal-kultister eller journalister som bara vill ställa några frågor.

Till skillnad från andra figurspel med tärningar, spelar du med kort och en kontrollhand du kan ”fuska” med. Malifaux är ett skirmish-spel (krigsspel man-mot-man) med cirka 8 modeller per sida. 

Turnering Straight Edge Wargaming: Age of Sigmar GT 

Lördag 09:45 – 21:00 
Söndag 09:00 – 16:30 
Pris: 350kr
Obs! Föranmäl dig här.

sv