Bazurto All Stars

Sjumannabandet Bazurto All-Stars konserter fångar publiken redan från första tonen i explosiv show full av smittsam energi och dans i den afrikanska populärmusikstilen soukous.

Foto: Frankie Jazz

Sjumannabandet Bazurto All-Stars konserter fångar publiken redan från första tonen i explosiv show full av smittsam energi och dans i den afrikanska populärmusikstilen soukous. Bandet som har gjort sig kända som en riktig partymaskin grundades 2009 på den stora Bazurto-marknaden i hjärtat av Cartagena, Colombia. Mitt bland alla otaliga färger, ljud och dofter i den afrokaribiska kulturens epicentrum.

Datum och plats

Föreställningen är cirka en timme och 15 minuter lång.

Mer om gruppen

Bazurto All-Stars karriär tog fart 2015 med den framgångsrika hiten "El Bololó". En nytolkning av låten "État major" från den kongolesiska gruppen Extra Musica. Direkt åtföljd av en annan hit, "La Pupileta" som valdes till den officiella låten för en av världens största karnevaler, Barranquilla, 2016. Det var också då som de vann sitt första prestigefyllda pris, Congo de Oro. Gruppen kammade sedan hem priset ytterligare två gånger, 2018 och 2019 och turnerade tillsammans med andra soukous-grupper i Europa och USA. Nu kommer partymaskinen till Sommarscen och Pildammsteatern med en konsert som lär bli lika het som en svenska högsommardag.