$left
$middle

Ida Nielsen och Funkbots

Upplev den mångsidiga danska basisten, sångerskan, låtskrivaren och bandledaren Ida Nielsen. Funkens okrönta drottning kommer leverera energifylld scenmagi på Pildammsteatern.

Upplev den funkiga och mångsidiga danska basisten, sångerskan, låtskrivaren och bandledaren Ida Nielsen. En tidigare centralgestalt i inte mindre än två av Princes bakgrundsensembler – New Power Generation och rockinfluerade 3rd Eye Girl. Från sina tidiga dagar i skolkören till att bli en av världens främsta basister, har Ida genomgått en resa som är lika inspirerande som den är imponerande.

Efter att ha fångat Princes uppmärksamhet under en jam-session på Paisley Park 2010, blev hon snabbt en oumbärlig del av hans musikaliska universum. Denna erfarenhet, att dela scen med en sådan ikon, har inte bara format hennes karriär utan även influerat hennes musikaliska uttryck.

Med inspiration från funklegendarer som Marcus Miller, Mark King och Larry Graham, har Ida skapat sitt eget kraftfulla ljudlandskap. Hennes senaste platta, More Sauce, Please!, är en hyllning till funkens storhetstid men bär samtidigt nutida influenser. Albumet är en smältdegel av genrer där hon väver samman element från hiphop, reggae, neo-soul och världsmusik till en oemotståndlig musikalisk upplevelse.

Missa inte möjligheten att bevittna Idas Nielsen scenmagi i en energifylld och medryckande föreställning.

Läs mer om Pildammsteatern

Mer information om Pildammsteatern

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43

sv