$left
$middle

The Zawose Queens

Upplev glöden i den östafrikanska musiktraditionen med The Zawose Queens. En mix av traditionella rytmer och moderna beats med texter på Kigogo-språket.

Den östafrikanska musikens glöd och själ genomsyrar The Zawose Queens från Tanzania. Traditionella instrument som chizeze-fiol, ilimba-tummpiano och ngoma-trummor skapar starka kopplingar till naturen och lokala ceremonier och vävs samman med moderna elektroniska toner. Pendo och Leah Zawose för också med sig den polyfoniska sången från gogofolket till Pildammsteatern, en stolt musiktradition med östafrikanska rötter och texter på det inhemska kigogo-språket.

Singeln ”Maisha”, som även kommer att finnas med på det kommande debutalbumet, markerar en historisk händelse då kvinnorna från denna musikaliska familj för första gången själva tar plats som ledande sångerskor och artister. Uppmuntrade av workshops i låtskrivande och musikproduktion, har de format en mångsidig samling låtar.

Missa inte chansen att uppleva denna fängslande blandning av tradition och innovation. Med traditionella rytmer och moderna beats bjuder de in lyssnarna på en upplevelse utöver det vanliga.


Läs mer om Pildammsteatern

Mer information om Pildammsteatern

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43

sv