$left
$middle

Sahra Halgan

Sahra Halgan Trio är gripande musikalisk resa genom Somalilands rika musiktradition. En unik ljudvärld som berör från första till sista tonen.

Sahra Halgan Trio bjuder på en enastående musikupplevelse som fångar hjärtat från första tonen. Deras unika ljudvärld tar lyssnarna på en resa genom Somalilands rika musiktradition, med sånger som både berör och engagerar.

Bandet, med Sahra Halgan i spetsen, har blivit en symbol för frihetskampen i Somaliland. Deras musik har dessutom spridit sig över tre kontinenter och hänfört både internationell och lokal publik med Sahras gripande röst och texternas engagerande politiska budskap.

Sahra Halgan kämpade som sjuksköterska vid fronten under kriget, gick sedan i exil i Frankrike, men har nu återvänt till sitt hemland för att förverkliga drömmen om att skapa en plats för levande musik och poesi. Denna plats har hon gett namnet Hiddo Dhawr, vilket fritt översatt betyder "bevara kulturarvet".

Missa inte chansen att uppleva Sahra Halgan Trio live på Malmö Sommarscen och låt dig omfamnas av bandets kraftfulla och gripande musik.


Sahra Halgan: sång

Aymeric Krol: Slagverk, kör

Mael Saletes: Elgitarr, kör

Regis Monte: klaviatur


Läs mer om Pildammsteatern


Mer information om Pildammsteatern

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43

sv