$left
$middle

Houman Sebghati & Dom Fantastiska Få

Häng med på en hiophop-resa med den legendariska rapparen Houman Sebghati och hans band Dom Fantastiska Få. Ett musikaliskt landskap av hiphop, boom-bap, beats, jazz och soul.

Häng med på en hiophop-resa med den legendariska rapparen Houman Sebghati och hans band Dom Fantastiska Få. Hiphop, boom-bap, beats, jazz och soul i en perfekt blandning.

Houman Sebghati är den kritikerrosade rapparen som startade sin karriär inom 165-kollektivet i västra Stockholm under hiphopens gyllene era i slutet av nittiotalet. Han har legendförklarats av kollegor, höjts till skyarna av musikjournalister och släppt flertalet prisnominerade album.

Houmans fick sitt stora genombrott i mitten av 00-talet med skivan Reptilernas planet, som gav honom massmedial framgång. Vid sidan av musiken har han också programlett sitt eget radioprogram på Sveriges Radio och jobbat som skådespelare på Riksteatern.

Genom åren har Houman genomfört en mängd artistsamarbeten med namn som Petter, Kayo, Timbuktu, Linda Pira, Ison & Fille och Eric Gadd, bland andra. Sedan början av 2010-talet arbetar han som scenkonstnär och framför musikföreställningar i olika konstellationer, inklusive samarbeten med kammarorkestrar över hela Sverige.

Houman gästar Sommarscen med sitt band Dom Fantastiska Få bestående av Henning Ullén på piano/loop och Mathias Siroiney på sång.

 

Medverkande

Houman Sebghati: rap

Mathias Siroiney: sång, hype

Henning Ullén: piano, klaviatur och loopstation


Läs mer om Pildammsteatern

Mer information om Pildammsteatern

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43

sv