$left
$middle

Sara Ajnnak

Sara Ajnnaks musik kombinerar historia och nutid i nyskapande kompositioner med urtoner, samtida texter och elektroniska ljud. En spännande resa i den samiska musikens värld.

Sara Ajnnaks musik bygger en fascinerande blandning av historia och nutid genom nyskapande kompositioner. På ett befriande och lekfullhet sätt rör hon sig mellan urtoner, samtida texter och elektroniska ljudlandskap och hittar ständigt nya vägar för den samiska musiken.


Hennes konserter är spännande resor genom tid och rum där hon, med sin kraftfulla scennärvaro och röst, griper tag i lyssnarna och förmedlar känslor som når djupt in i själen.


Hennes senaste album, Homo Sapiens And My People (2021), fungerar både som en historisk skildring men också som ett ställningstagande.


Sara har turnerat bland annat inom det internationella programmet Nordic Bridges i Kanada och deltagit i det prisade internationella nätverket Global Music Match.


Konserten är cirka 1 timme och 15 minuter lång.


Lyssna på Sara Ajnnak på Spotify här!


Mer om Sommarscens spelplatser

Address, karta, tillgänglighet och beskrivning av spelplatsen:

Pildammsteatern

Mer information om platsen

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43