$left
$middle

Women´s Tablao

Upplev förtrollande flamenco i sommarkvällen. Passionerad dans, gitarr och sång som sprider vibrationer genom hela amfiteatern. En intensiv resa genom flamencons kraftfulla kultur och energi.

När du kliver in på Pildammsteatern för att se Women's Tablao, kommer du mötas av en förtrollande atmosfär av flamenco. En passionerad föreställning med gitarr, sång, handklappningar och flamencodans, vars vibrationer sprider sig genom hela amfiteatern.


Sommaren 2022 gjorde flamencodansaren Jossette Riley stor succé på Malmö Sommarscen med Women's Tablao. Nu samlar hon återigen en ensemble bestående av enbart kvinnor, fulla av flamencons oemotstådnliga kraft och energi.


Flamenco är en konstform som har sitt ursprung i Andalusien, i södra Spanien, och har blivit en av de mest välkända dansformerna i världen. Med sitt intensiva och uttrycksfulla rörelsemönster, starka rytm och känsloladdade musik har flamencon en förmåga att beröra och engagera publiken på ett sätt som få andra dansformer kan.


Ordet Tablao symboliserar själva platsen för flamencon. En social plats där en kraftfull intim show med sång, gitarrspel, dans och handklappar, samlas i en ensemble. Women's Tablao tar dig med på en resa genom denna rika kultur och ger dig en inblick i flamencovärlden.


Föreställningen är cirka 1 timme lång.


Medverkande:

  • Dansare – Jossette Reilly. Puertoricansk flamencodansös, lärare och koreograf baserad i Malmö. Arbetar med traditionell såväl som experimentell flamenco. Har turnerat internationellt och bott många år i Spanien. Bland andra projekt leder hon just nu Women´s Tablao och månadsserien Tablao Flamenco Malmö.
  • Gitarrist – Afra Rubino. Född i Göteborg. Hon har öppnat för flamencogitarrlegenden Vicente Amigo och turnerat med Spaniens främsta kvinnliga flamencogitarrist Antonia Jiménez. Afras musik är en mashup av klassisk flamenco, latinamerikanska rytmer och originalstycken.
  • Sångare – Pepita Rohde. Dansk flamencosångerska. Sången är hennes uttrycksmedel. Pepita har ägnat de senaste decennierna åt att lära ut flamencodans och sång i både Köpenhamn och Skandinavien.
  • Dansare – Pia Del Norte. Finsk dansare och koreograf bosatt i Stockholm. Hon är en av de mest eftertraktade flamenco-skolade dansarna i Norden. Hon är den konstnärliga ledaren och drivkraften bakom serien av månatliga flamencofredagar i Stockholm sedan 2015.
  • Dansare – Ann Sehlstedt. Svensk dansare, koreograf och pedagog från Göteborg. Bodde i Sevilla, Spanien och har varit en del av internationella ensembler som dansare och solist. Bland annat arbetar hon just nu med sin nya show "Entre Dos" tillsammans med Robert "Robi" Svärd.

Mer om spelplatsen hos Sommarscen

Address, karta, tillgänglighet och beskrivning av spelplatsen:

Pildammsteatern

Mer information om platsen

  • Pildammsteatern är en amfiteater belägen i Pildammsparken i Malmö. Det har spelats friluftsteater i Pildammsparken sedan 1914.

  • Plats John Ericssons väg 43