Kontakta Maxa-vägledarna

Vi hjälper dig maxa din praktik och framtid! Vi är till för både sommarpraktikanter och handledare för vägledning gällande de sju stegen.

Här kan ni boka in er på olika aktiviteter som workshops eller om ni vill att vi kommer ut och besöker er praktikplats.

E-post: maxapraktiken@malmo.se

Telefon: 072-151 59 29

Telefontid: Vardagar kl. 9.00–15.00

Instagram: @maxa_praktiken

Workshops på Kungsgatan 44

Tisdagsworkshop

09.30–12.00: Workshop om hur du hittar ditt drömjobb genom att lära dig mer om dina intressen, kompetenser och värderingar. Under pausen bjuder vi på fika.

Torsdagsworkshop

09.30–12.00: Workshop om vad du kan tänka på när du skriver ditt CV och personliga brev och hur du kan förbereda dig inför en arbetsintervju. Under pausen bjuder vi på fika.

CV-verkstad och hjälp från sommarvägledarna

13.00–15.00: Hjälp med ditt CV och personliga brev, frågor om/eller inför en arbetsintervju samt övriga frågor gällande dina framtida studie- och yrkesval.

Information om workshops

Du som anmäler dig måste ha godkänt från din handledare (om du gör praktik) att delta i våra aktiviteter. Tiden du är på någon av våra aktiviteter räknas som praktiktid och du får betalt som vanligt, därför är det viktigt att du pratar med din handledare att du vill komma till oss. Du kan bara boka samma workshop en gång.

Vi kommer möta upp dig vid ingången. Hittar du inte eller blir försenad ring: 072-151 59 32 eller säg till i receptionen att du ska till Maxa Ung i sommar.

Har du andra frågor eller funderingar kan du maila till: maxapraktiken@malmo.se

Birte Huntemann

Första jobb
Sommarjobb där jag sorterade skruvar och vek kartonger.

Varför jobbar du som studie- och yrkesvägledare?
För några år sedan fick jag möjlighet att under ett år delta i workshops kring mina mål i livet och hur jag kunde uppnå dem. Under det året gjorde vi så många roliga övningar och hade så duktiga pedagoger. Det är sådant som jag själv ville jobba med, så att jobba som studie- och yrkesvägledare kändes helt rätt.

Vilket av de sju stegen vill du tipsa om:
Jag vill faktiskt tipsa om steg 1 – personligen hade jag ingen koll alls på bristyrken innan jag började läsa till studie- och yrkesvägledare, men det kan vara riktigt bra att veta var jobben finns!

Annika Fremer

Första jobb
Café.

Varför jobbar du som studie- och yrkesvägledare?
Jag tycker det är väldigt roligt att se människor följa sina drömmar. Som studie- och yrkesvägledare kan vi hjälpa till under denna process och det är väldigt roligt.

Vilket av de sju stegen vill du tipsa om:
Jag skulle tipsa om att klicka runt på länkarna i steg 2 och 6. Det finns så många spännande utbildningar och jobb som man inte visste fanns.

Frågor om praktiken?

Har du andra frågor kring praktiken, så som arbetstider, Mina sidor eller ersättning? Hör av dig till Ung i sommar.

sv