$left
$middle

Malmöupplevelser

Exempel på unika platser och upplevelser i Malmö.

Malmö museum

Södra Sveriges största museum där du kan se allt från Nordens äldsta bevarade renässansslott till en riktig ubåt, levande grodor och köttätande pirayor. Museet berättar i sina utställningar om historia, natur, teknik och sjöfart och presenterar ett tiotal tillfälliga utställningar om året.

Katrinetorps Landeri

En av landets bäst bevarade empireanläggningar med historiska trädgårdar och tillhörande engelsk landskapspark. Katrinetorp erbjuder idag en levande historisk miljö med kafé, restaurang och butiker. Under året arrangeras utställningar, marknader, mässor, kurser och föreläsningar.

Moderna Museet

Moderna Museet Malmö har ett självständigt utställningsprogram, här visas samtidens mest betydande konstnärer och moderna klassiker varvat med urval ur Moderna Museets samling. Kopplat till utställningarna ges ett spännande pedagogiskt program för stora som små, samt en rik programverksamhet.

Malmö Konsthall

Malmö Konsthall har ett av Sveriges största rum för den samtida konsten och arrangerar årligen ett flertal utställningar med internationell inriktning.

MFF-museet

MFF-museet erbjuder visningar med samling av troféer, konstverk, foton och en massa andra spännande föremål som berättar om MFF:s historia och nutid – framgångar och samhällsengagemang.

Weekend Malmö

Weekend Malmö är ett initiativ där aktörer inom Malmös kultur- och nöjesliv arbetar tillsammans för att lyfta fram och uppmärksamma det rika utbud som finns i staden.

sv